Továbbra sincs megoldás – Sokan dőltek be a kormánynak!

Fotó: MTI / EPA

A koronavírus-járvány megfékezéséhez elengedhetetlen, hogy minél többen megkapják a védőoltást, azonban a kormány hazugságával ellentétben, nem mindegy, melyik vakcinát választjuk!

Áprilisban még azt ígérte a Fidesz-kormány, hogy az Európai Gyógyszerügynökség engedélyével nem rendelkező keleti oltásokkal is lehet majd korlátozások nélkül utazni az unión belül, mert a kormány megköti az ehhez szükséges megállapodásokat.

Sajnos időközben kiderült, hogy a kormány hazudott!

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője közösségi oldalára kitett bejegyzésében arról ír, hogy az elmúlt hónapokban alig két tucat országgal sikerült csak megállapodnia a külügyi tárcának, így például Bahreinnel, a Zöld-foki Köztársasággal, Kazahsztánnal, San Marinoval, Mongóliával vagy épp Üzbegisztánnal, de az uniós tagállamok közül csak alig néhány szerepel a listán.

A szocialista politikus szerint a kormány hazudott arról, hogy megoldja a keleti vakcinával oltott emberek korlátozásmentes utazását: ez azt jelenti, hogy vagy alkalmatlanok az érdekérvényesítésre, vagy érzéketlenek és nem érdekli őket százezrek helyzete. “Nem tudom melyik a rosszabb…” – fogalmazott bejegyzésében Ujhelyi.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!