Hamarosan elszabadulhat a pokol – Egyre rosszabbak az adatok!

Forrás: MTI

A koronavírus negyedik hulláma Magyarországon is egyre gyorsabb ütemben terjed. Az elmúlt három napban közel 7000 új fertőzöttet azonosítottak!

A vírus felfutásának ütemét jól mutatja, hogy 12,5 százaléka volt pozitív a péntektől vasárnapig végzett teszteknek, míg ez a szám az előző hétvégén csupán 7,3 százalék volt – közölte a 444.hu.

A lap kiemeli, hogy a kórházi adatok is egyre rosszabbak, jelenleg már 1588 embert ápolnak koronavírussal egészségügyi intézményben, pedig egy hete még 1000 alatt volt ez a szám.

Az egyre romló adatokat azonban több tényező is előidézhette, amellett, hogy a légúti megbetegedések a hűvösebb időszakban gyorsabban terjednek:

  • A szakemberek nem tartották jó ötletnek, hogy mindenféle korlátozások nélkül lehetett részt venni a vadászati kiállításon. Ez például nagyban hozzájárulhatott a mostani fertőzésszám felfutásához.
  • De ugyanígy a kormány hozzáállása sem erősíti a védekezést, melyet a maszk használatával kapcsolatban tanúsítanak. A hivatalos álláspont szerint nem kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszkok használata, pedig az eddigi járványhullámok alatt bebizonyosodott, hogy az ilyesfajta megelőzés elősegítheti a megbetegedések visszaszorítását.
  • Azt is ki kell emelni, hogy bár a kormány nem a maszk használatában, hanem az oltásban látja a megoldást a vírus megfékezésére, Magyarországon mégis szinte teljesen becsődölt az állami oltási program. Naponta alig több mint kétezren jelentkeznek az első oltás felvételéért, ennek köszönhetően pedig az uniós sor végén kullogunk.

Ezek a tényezők tehát részben hozzájárulhattak ahhoz, hogy itthon is egyre nagyobb ütemben kezd terjedni a koronavírus, ráadásul a Békemeneten és Orbán Viktor ünnepi beszédén sem voltak érvényben korlátozások, így akár ezeknek köszönhetően is megugorhat majd a fertőzöttek száma a következő hetekben!

Tömött buszokban hozták a Békemenetre az embereket a vírus fertőzte Romániából

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!