Erre mit mondanak a fideszes hívek? Egy üzbég-kazah tóra költenek Orbánék, a Velencei tavat meg hagyják kiszáradni!

1212 Szijjarto
Fotó: Népszava

Az Aral-tó fontosabb a Fidesznek, mint a csaknem félig kiszáradt Velencei tó megmentése. Orbánék ugyanis 30 millió dollárt akarnak költeni az üzbég-kazah határon található tóra, miközben két hónapja azt mondták: a Velencei tó kiszáradásának megelőzésére nincs 40 milliárd forint.

Magyarország csatlakozik az Aral-tó megmentésére létrehozott alaphoz, ezt Szijjártó Péter jelentette be Tádzsikisztánban, a 9. Vízügyi Világfórum közép-ázsiai regionális előkészítő rendezvényén. A magyar külügyminiszter közölte: az Exim Bank 30 millió dolláros hitelkeretet nyitott meg, hogy fedezze a magyar-tadzsik vállalatok vízügyi projektjének közös erőfeszítéseit. Mindez azért döbbenetes, mert bő két hónapja

a Fidesz-kormány nem szavazta meg, hogy megmentsék a csaknem félig kiszáradt Velencei tavat!

A Velencei-tó az elmúlt két évben vízmennyiségének 44 százalékát elveszítette, 2021 nyarán pedig kritikus állapotba került a tó délnyugati részén fekvő természetvédelmi terület. Ennek ellenére az augusztusi kormányülésen lesöpörték az asztalról a 40 milliárd forintba kerülő vízpótlásról szóló javaslatot. A hivatalos indoklás az volt, hogy

„a szükséges pénzeszköz olyan nagy mértékű, hogy az ország jelenlegi helyzetében a kormány ezt nem szándékozik biztosítani.”

Ehhez képest most a Fidesz-kormány 30 millió dollárral száll be az Üzbegisztán és Kazahsztán határvidékén fekvő Aral-tó megmentésébe, Szijjártó Péter pedig azzal dicsekszik, hogy Magyarország nagyon magas szintű technológiával és tapasztalattal rendelkezik a vízgazdálkodás területén.

Talán ha a Velencei-tó Tádzsikisztánban lenne, szívesebben költene rá a Fidesz.

Vajon a fideszes szavazók mit szólnak ahhoz, hogy Orbánék a keleti országok vízügyi problémájára költik a magyar adófizetők pénzét, miközben hazánk második legnagyobb tavára egy fillért sem adnak? Hol van itt a magyar érdekek képviselete? Érdekes lenne meghallgatni erről a jobboldali hívek véleményét.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!