Ujhelyi lebuktatta Orbán hazugságát: maga von der Leyen cáfolta a szavait

Hónapok óta próbálja úgy beállítani a kormány a brüsszeli helyreállítási források befagyasztását, mintha az Európai Bizottság a homofób-törvény miatt vonta volna meg a pénzt Magyarországtól. Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője levélben kereste meg Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét, hogy szerinte is van-e összefüggés a két ügy között.

Most megérkezett a válasza:

természetesen nincs összefüggés, Orbán nem mond igazat.

Von der Leyen az Ujhelyi által nyilvánosságra hozott levélben úgy fogalmazott:

Az úgynevezett “gyermekvédelmi törvénnyel” kapcsolatos jogi vita, és a magyar helyreállítási terv értékelése két különböző, és párhuzamosan alakuló eljárás. A Bizottság biztosítja Önt, hogy a magyar törvény nem befolyásolja a magyar tervet érintő intézkedéseinket.

Mint írja: a probléma továbbra is a források felhasználásának korrupciós kockázataival van, a bizottsági kifogások is elsősorban az európai adófizetők pénzének a védelmét szolgálják. Nem mond tehát igazat Orbán, amikor azzal uszít a brüsszeli testület ellen, hogy a gyermekvédelminek hazudott homofób-törvény miatt vonják meg a pénzt a magyaroktól, vagy amiatt, hogy kizsarolják a nemváltó műtétek lehetővé tételét kiskorúak számára.

(444 nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!