Áll a bál az unióban – Orbán az első sorból élvezheti a műsort!

Betelt a pohár az Európai Parlamentnél, nem nézi tovább tétlenül, hogy az Európai Bizottság képtelen megvédeni az uniós pénzeket, ezért a bírósághoz fordul!

Az EP véleménye szerint, az Európai Bizottság csak tétlenkedik, képtelen érdemben fellépni az olyan országokkal szemben, mint Magyarország és Lengyelország, ahol folyamatosan sérül a jogállamiság, valamint az uniós forrásokkal is visszaélnek.

A komoly szankciók bevezetését lehetővé tevő jogállamisági mechanizmust még tavaly év végén fogadta el az Európai Parlament, és az január 1-jén hatályba is lépett, azonban azt az EB azóta se indította el a két országgal szemben.

David Sassoli, az Európai Parlament elnöke most megkapta a felhatalmazást a parlament jogi bizottságától arra, hogy beperelje az Európai Bizottságot,

az elnök pedig élni is kíván ezzel a felhatalmazással!

A jogállamisági mechanizmus lényege, hogy azzal az unió olyan erős nyomást tudna gyakorolni az érintett tagállamokra, hogy azok az EU-s forrásokat végül arra költenék, amire azt eredetileg is szánták: kórházakra, iskolákra és munkahelyekre – közölte a 444.hu.

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője közösségi oldalán arról írt, hogy “az Európai Uniónak szigorúan fel kell lépnie azokkal a tagállami vezetőkkel szemben, akik módszeresen szembemennek a közös európai értékekkel. Ehhez azonban használni kellene a mechanizmust, és ehhez fontos lépés a mostani per”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!