Orbán nem bízza a véletlenre – Rekordösszeggel futhat neki a választásnak a “független” közmédia!

Forrás: MTI

Gőzerővel készül a kormány a jövő évi választásra, rekordösszeget költöttek a közösségi médiában az ellenzék lejáratására, és most az állami közmédia is minden eddiginél több pénzzel szállhat be a játékba.

A jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslatból derült ki, hogy az MTVA az országgyűlési választás évében összesen 130,14 milliárd forintból gazdálkodhat majd. Ez az összeg csaknem 13 milliárddal több, mint amennyit az idei évre kaptak!

A törvényjavaslatot a Telex vette észre, és a lap a cikkében ki is emeli, hogy az állami közmédia költségvetése minden évben fokozatosan nő. 2010-ben az Orbán-kormány hatalomra kerülése után 64 milliárdot szavaztak meg az MTVA-nak a következő évre, ami mostanra már a duplájára növekedett. Idén 117,71 milliárd forint jutott már a közmédiának,

aminek ez is kevés volt ahhoz, hogy érdemben részletesen beszámoljon például az ellenzéki előválasztásról.

A lap szerint a jövő évi költségvetési összeg még tovább növekedhet, mivel választási év lesz. 2018-ban az országgyűlési választás évében is sokkal többet költött az MTVA mint amennyit az eredeti költségvetésben szántak neki. 2017-ben 80,9 milliárd forintot szavazott meg a parlament, ehhez képest 2018-ban 97,7 milliárdot költött az állami média.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!