A Békemenet szervezői szerint provokáció, ha az ellenzék is megemlékezik 23-án

A Békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum alapítója, Csizmadia László közleményt juttatott el szerda délután az MTI-nek, melyben “aljas provokációnak” minősítette, hogy az ellenzék eredetileg az Astoriára szervezte az október 23-i megemlékezést, ami “a 2006-os rendőrterror egyik helyszíne”.

A CÖF-CÖKA elnöke “észheztérésnek” nevezte, hogy végül a Dózsa György út és az Andrássy út kereszteződésébe tették át az eseményt, de szerinte Dobrev Klárának és Gyurcsány Ferencnek

egyáltalán nem kellene megemlékeznie a forradalomról egy rosszul sikerült előválasztás után.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője még ennél is tovább ment: szerinte önmagában az is provokáció, hogy az ellenzék egyáltalán megemlékezést szervez a Békemenet időpontjára. Szerinte ez azt jelzi, hogy a baloldal “most is fél a békés, nemzeti érzelmű tömegtől”.

Minden létező eszközzel, akár egy tüntetés Békemenetre történő rászervezésével, akár a sajtón keresztüli megfélemlítéssel, elbizonytalanítással, megpróbálják megakadályozni, hogy ismét százezrek vonuljanak a budapesti utcákon a nemzeti kormány politikája melletti kiállásképp”

– magyarázta Lomnici, szokás szerint kisajátítva a fideszeseknek a nemzeti ünnepet, mintha csak nekik lenne joguk ahhoz, hogy megemlékezzenek 1956-ról.

(444 nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!