Osztrák lapból kellett megtudnunk: áll a bál a Fertő-tavi beruházás körül

Panaszt tett az EU Bizottságánál a Fertő-tó magyarországi oldalán épülő hatalmas idegenforgalmi beruházás miatt Greenpeace osztrák tagozata és a magyar tagszervezet.

Ám erről a tényről a magyar közmédia elfelejtett tájékoztatást adni, az osztrák Der Standard cikkjéből értesülhettünk a panaszról. A 80 futballpályányi területen folyó munkálatok keretében 100-szobás szálloda, parkolóház és jachtkikötő épül, ám a terület Natura 2000-es besorolás alatt áll,

ezért a környezetvédők szerint ott nem szabadna ilyen fejlesztéseket végrehajtani.

Emellett az osztrák kormányt nem vonták be a környezeti hatástanulmányok elvégzésébe. A Fertő tó soproni szakasza mentén a tervezet szerint a Fertő-Hanság Nemzeti Park és a Fertőtáj UNESCO Világörökségi terület magterületén belül, mintegy 60 hektáron fedett sportkomplexum, apartmanházak, 100 szobás 4 csillagos szálloda épülne. A beruházás figyelmen kívül hagyja a valós társadalmi igényeket és a fenntartható turizmus szempontjait.

A megalomán, természetpusztító beruházás közpénzből valósulna meg, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezetése alatt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!