Elszólta magát a miniszter – Erre készül Orbán a bukása után!

Gulyas Kormanyinfo

Az Fidesz-kormány már nagy erőkkel készíti elő az esetleges bukásuk utáni vészforgatókönyvet, melynek segítségével a háttérből tudnák irányítani a fontosabb pozíciókat, ezzel pedig elkerülhetnék az elszámoltatást.

Ez lehet az egyik magyarázata annak, hogy Polt Péter legfőbb ügyész pozícióját bebetonozták, de nem ez az egyetlen olyan terület, melyet ellenzékből szeretne irányítani Orbán!

Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, egyben a Médiatanács elnöke közel egy évvel korábban lemondott posztjáról, csak azért, hogy még a Fidesz választhassa meg az utódját újabb kilenc évre.

Az ügy az Országgyűlésben is téma volt, melyre Gulyás Gergely reagált, de kijelentése eléggé félreérthetőre sikerült, mely talán egy freudi elszólás volt.

“Alkotmányos demokráciákban a mandátumoknak van kezdete és vége, ez már csak így szokott lenni, mint ahogy az is, hogy ezek nem feltétlenül esnek egybe parlamenti ciklusokkal.” – jelentette ki a miniszterelnökséget vezető miniszter, majd hozzátette:

“azt tudom csak a képviselő úrnak biztatásként mondani, hogy mindezek a problémák, amelyek elvi szinten nem állnak fenn,

a gyakorlatban sem fognak felmerülni, hogyha a polgári kormány 2022 után is hivatalban marad.”

Ezt akár úgy is lehet értelmezni, hogy mindaddig amíg a Fidesz-kormány lesz hatalmon, minden az eddig megszokott módon, zavartalanul fog menni tovább, de amint megalakul a Márki-Zay Péter vezette kormány, a bebetonzott pártkatonák aktivizálódnak és az lesz a feladatuk, hogy zavart keltsenek, akadályozzák a demokratikus kormányzást, az elszámoltatást, és védjék a NER rendszerét!

Tordai Bencéhez intézett válaszában Gulyás azt is kijelentette, hogyha majd kétharmaddal tud az ellenzék kormányt alakítani, akkor bárkit leválthatnak. Erre pedig igencsak nagy esély van, mivel Márki-Zay az a személy, aki akár az Orbánékból kiábrándult egykori Fidesz szavazókat is maga mellé tudja állítani, a baloldali összefogás pedig a már most is ellenzéki szavazókat!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!