Besokalltak! Hárman is felmondtak a Márki-Zay Pétert ekéző újságnál!

Felmondott a Márki-Zay Pétert teljes címlapon ekéző Pesti Hírlap főszerkesztője és két szerkesztője. Egyikük a Magyar Narancsnak azt mondta: a két címlap volt az utolsó csepp a pohárban és a fejük felett döntöttek.

A Pesti Hírlap a múlt héten azzal keltett feltűnést, hogy az előválasztási kampány hajrájában kétszer is olyan címlappal jelent meg, melyeken egy-egy, Márki-Zay Pétertől vett idézet volt olvasható. Az egyik arról szólt, hogy a gyerekeket nyitott kézfejjel lehet megütni, a másik pedig, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester ellenzi az abortuszt és a válást.

A két címlap után az újság főszerkesztője és két szerkesztője felmondott.

A hírt először megszellőztető 24.hu portálnak Pion István főszerkesztő nem árulta el, hogy a címlapoknak volt-e köze a távozásához, mindössze annyit mondott: „Nagyon szép másfél évet töltöttem a Pesti Hírlapnál, de a végéről nem szeretnék beszélni.”

Kollégái azonban bőbeszédűbbek voltak. A szintén távozó Csider István Zoltán megerősítette, hogy a címlapok miatt mondtak fel.

„Szakmailag vállalhatatlanok voltak azok a címlapok. Nem mi találtuk ki, nem a főszerkesztő ötlete volt”

– nyilatkozta a 24.hu portálnak Csider, akit Magyar Narancs is elért. Az újságíró nekik  úgy fogalmazott: áterőltették rajtuk ezeket a döntéseket. Mint mondta,

már múlt hét szerdán beadták felmondásukat, de ezt nem akarták nyilvánosságra hozni az előválasztás közben,

mivel nem szerették volna, hogy a döntésük a kampány részévé váljon. Az ugyancsak távozó Aradi Péter szerkesztő, amikor a felmondása okáról kérdezték, szintén a Márki-Zay-féle címlapokra hivatkozott.

Érdekesség, hogy a Márki-Zay Pétert lejárató címlapok hetén kedden

a Pesti Hírlap címoldalán Dobrev Klára mosolygott azzal a szöveggel, hogy Szívvel, lélekkel kormányozna.

Ebből Márki-Zay Péter akkor azt a következtetést vonta le, hogy Rogán Antal is beszállt Dobrev kampányába. A Pesti Hírlapot kiadó Brit Média Kft jelenleg Milkovics Pál és Schabi Michaeli izraeli-grúz üzletember közös vállalkozása, akik közül az utóbbi korábban elismerte, hogy jóban van a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjével. Arra pedig a 444.hu hívta fel a figyelmet, hogy a Pesti Hírlapban az utóbbi időben megszaporodtak az állami hirdetések.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!