Gigavásárlást tervez az Orbán-kormány – Még a választások előtt szeretnék véghez vinni!

Orbánék nem mondtak le korábbi tervükről, és még a választások előtt nyélbe ütnék az eddigi talán legnagyobb vásárlásukat.

A Bloomberg információi szerint, a magyar kormány vezette konzorcium újabb ajánlatot tett a német reptérfenntartó vállalatnak, az AviAlliance-nek, melynek keretében 4 milliárd euróért vennék meg tőlük a budapesti Liszt Ferenc repteret tulajdonló Budapest Airportot.

A magyar kormány már korábban is megkísérelte megvásárolni a külföldi tulajdonban álló Budapest Airportot, de az eddigi ajánlatokat kevesellték a tulajdonosok. A lap információi szerint, melyet a 444.hu közölt, a 4 milliárd eurós vételár már tetszik a nemzetközi tulajdonosoknak és hajlanak arra, hogy eladják a Palkovics László minisztériuma által vezetett konzorciumnak.

Bennfentes információk szerint, Orbánék a tranzakciót még a jövő évi választások előtt le szeretnék rendezni!

Az esetleges vásárlást sem a magyar részről a tárgyalásokat vezető Palkovics László minisztériuma, sem pedig a német reptérfenntartó vállalat nem kívánta kommentálni.

A Bloomberg a cikkében kiemeli, hogy Magyarország egy ötmilliárd dollár értékű kötvénykibocsátást vitt véghez az előző hónapban, ezáltal az ország pénzügyi mozgástere megnőtt, még úgy is, hogy közben az EU több milliárd eurónyi forrást tart vissza, mivel úgy látják, hogy a források egy részét korrupt módon használná fel a magyar kormány.

A vételi ajánlatot tevő konzorciumtól a nemzetközi tulajdonosi kör meg szerette volna tudni, hogy a Mol illetve az Indotek-csoportot vezető Jellinek Dániel mellett kik vesznek még részt a konzorciumban, de magyar kormány még nem biztosította a jelenlegi tulajdonosok által kért információkat!

A reptér üzemeltetése egyébként a Gyurcsány-kormány ideje alatt került nemzetközi cégekhez, 2005-ben 75 éves időtartamra szóló koncesszióért és a Budapest Airport Rt. 75 százalék mínusz egy szavazatnyi tulajdoni hányadáért, összesen 464,5 milliárd forintot fizettek ki. Az akkori ellenzékben lévő Fidesz kritizálta a privatizációt, majd 2011-ben a második Orbán-kormány eladta a maradék 25 százaléknyi állami tulajdonát 36,6 milliárdért!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!