Semjén újabb lépést tett az élet megnehezítésére – Ez sokakat érinthet az országban!

A koronavírus-járvány alatt bebizonyosodott, hogy igenis van létjogosultsága a mai világban az online vásárlásnak, házhozszállításnak, ez pedig nemcsak használati cikkekre, élelmiszerekre vonatkozik, hanem vény nélkül vásárolható gyógyszertári termékekre is.

Ezt most Semjén Zsolt teljesen ellehetetlenítené a parlament elé benyújtott törvénymódosításával.

A Népszava közlése szerint, a beadvány megtiltja, hogy csomagküldő szolgálatok vigyék házhoz a vény nélkül kiadható orvosságokat, ezt jövő évtől kizárólag gyógyszerészek vagy szakasszisztensek tehetnék meg.

Vényköteles készítményeket eddig is csak így lehetett kiszállítani, de azokat a termékeket, melyeket vény nélkül lehet megvásárolni a gyógyszertárakban, azt eddig az interneten is meg lehetett rendelni. Egy elemző cég felmérése szerint, a vásárlók közel harmada vásárolt az elmúlt egy évben gyógyszertári terméket webshopokban, tehát a járvány ideje alatt 10-ből 4 patikai eladás online történt.

A jövőben azonban nem lehet majd immunerősítőket, vitaminokat, étrendkiegészítőket, sem pedig vény nélkül kapható gyógyszereket házhoz rendelni!

Az egyik online patika hálózat tulajdonosa a lapnak azt mondta: “a negyedik Covid-hullám árnyékában megtiltani, hogy a csomagküldő szolgálatok közreműködésével, de személyes kontaktus nélkül szabadon forgalmazható termékekhez jussanak a betegek, felelőtlen magatartás, ami életeket veszélyeztethet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!