Ettől félt mindenki – Orbánék hibájából ismét nagy baj lehet!

A kormány elmúlt hónapokban tanúsított tétlenségét nézve, nem meglepő, hogy a legtöbb szakember a koronavírus-járvány újbóli felfutását jósolja.

Mindez azonban elkerülhető lett volna, ha a kormány nem rombolja le a bizalmat az oltásokkal szemben a keleti vakcinákkal, és sokkal nyíltabban kommunikál, a rendelkezésekre álló adatokat pedig közzé teszi!

Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújából megtudhattuk, hogy ő maga is úgy látja, a járvány negyedik hulláma lassan bekeríti Magyarországot és a delta variáns miatt a mostani veszély sokkal nagyobb, mint korábban.

Mindezek után azonban a miniszterelnök nagyvonalúan átsiklott afelett, hogy ismertesse, mit kíván tenni a kormánya a védekezés megerősítése, az átoltottság növelése érdekében.

Az MSZP közösségi oldalán megjelent bejegyzésében hívta fel a figyelmet arra, hogy júniusban még azzal büszkélkedett a miniszterelnök, hogy nemzetközi összevetésben az első oltások tekintetében a második helyen, a teljes átoltottság tekintetében pedig az első helyen állunk. Ez az előny már sehol sincs, ugyanis Magyarországon az oltási kampány elakadt, az átoltottság tekintetében hazánk jóval az uniós átlag alatt teljesít.

A hivatalos tájékoztatás szerint,

csütörtökön mindössze 3161-en kapták meg a védőoltás első dózisát,

ami rettentően kevés a sikeres védekezéshez, a nyájimmunitás eléréséhez!

Az ellenzéki párt szerint, az oltási kedvet azzal lehetne növelni, ha a vakcinák hatékonyságát minden lehetséges eszközzel propagálná a kormány, erre pedig jó példa lenne szerintük, ha a kórházban ápoltak részletes oltottsági adatait folyamatos nyilvánosságra hoznák. A kormányzati szervek azonban továbbra is csak titkolóznak, és nem hajlandók elárulni, hogy a kórházba került, illetve elhunyt covidos betegek közül hányan és hányszor voltak beoltva, illetve milyen oltóanyaggal.

Szakmailag és erkölcsileg is érthetetlen, hogy miért nem osztják meg ezeket az információkat folyamatosan a nyilvánossággal, hiszen ezzel is igazolni lehetne az oltások hatékonyságát és szükségességét – emeli ki a szocialista párt, majd hozzáteszik, hogy a kormányzati részről a tisztességes kommunikáció hiánya nagyban hátráltatja a járványkezelést, az MSZP éppen ezért már a járvány kirobbanásának kezdetétől folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást követel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!