Nagy a baj a Fideszben, olyan fegyvert vett elő Orbán, amit már régen nem láttunk tőle

Orbán Viktor kőkemény kampányba fogott, és a kormányzás utolsó fél évében annyi pénzt akar szétosztani a társadalomban, amennyit még egy kormány sem tett meg pusztán a választási győzelme érdekében. Árulkodó jel, hogy eddig ez egyáltalán nem volt fontos neki.

Amíg az ellenzéki pártok szétforgácsolódva ültek a parlamentben és külön-külön indultak a választásokon, addig program helyett elég volt annyit mondania a Fidesznek a kampányban, hogy,  “Folytatjuk!” Ám az ellenzéki összefogás létrejötével, az előválasztás lebonyolításával megváltozott a helyzet,

komoly esély mutatkozik arra, hogy jövőre Orbán 12 éves uralma véget érjen.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy Orbán olyan mértékű pénzszórásba kezdett, melyet a rendszerváltás után még egyetlen kormány sem tett meg. Eddig alig-alig csurgatott nyugdíjprémiumot, most hirtelen 80 ezret utalnak ki novemberben. Jövőre eddig teljesen zavaros és tisztázatlan módon adják vissza a munkavállalóknak az SZJA előlegüket (az átlagjövedelem szintjéig), és mint most megtudtuk,

februárban -épp a választások előtt- pedig érkezne a teljes 13. havi nyugdíj!

Mindezt egy olyan videóból tudhattuk meg, amelyben Orbán egy idősekből álló asztaltársaságnak magyarázza a nyugdíjprémiumot és a 13. havi fizetést. Nem megy bele bonyolult közgazdaságtani indoklásba, annyit mond egyszerűen, hogy „van egy nyugdíjprémium, amit fognak kapni, Feri bátyám. Novemberben egy nyolcvanast, és a következő évben pedig február közepén szerintem meg fog kapni egyhavit. Még azért küzdenem kell kicsit, ne kétheti legyen, hanem egyhavi, de rajta vagyunk a szeren. Ott loholok a pénzügyminiszter nyakán”. 

Már csak a kockás ing és az olcsó zakó hiányzik, hogy teljes legyen a “nép egyszerű gyermeke” kép, amelyet akkor szokott elővenni Orbán, ha igazán nagy a baj. Nincs most magánrepülővel való meccsre utazgatás, sem római vakáció családostól, sem pedig horvátországi nyaralás. Pogácsa van meg szódavíz. Meg videó, amit oszthatnak a hívek.

Belső feszültségek a Fideszben? Orbán beszólt a saját oligarcháinak

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!