Megbukott Kásler hazugsága – Ezért azonnali hatállyal le kellene mondania!

Múlt héten Ujhelyi István közérdekű adatigénylést nyújtott be az EMMI vezetőjéhez, azonban válasz helyett az emberi erőforrás miniszter hazugsággal és “riogatással” vádolta meg a szocialista politikust!

Kásler Miklós a Fidesz-kormány központi lapjában érdemi válaszok helyett inkább nekitámadt az MSZP EP-képviselőjének, hogy tovább védhesse a NER érdekeit!

Ujhelyi azt szerette volna elérni az adatigényléssel, hogy az EMMI hozza nyilvánosságra azokat a kormányzati tanulmányról szóló dokumentumokat, melyeket Kásler a legutóbbi montenegrói látogatása során bemutatott a tárgyalópartnereinek. Ebben 3,7 millió magyar ember oltási utáni fertőzési és halálozási adatai szerepelnek, a miniszter azonban cáfolja, hogy ilyen kész tanulmány lenne a birtokában.

Az EP-képviselő bejegyzésében kiemeli, hogy Kásler miniszter előbb a Magyar Nemzetnek válaszolt, ahelyett, hogy a magyar nemzet tagjait korrekt és tisztességesen módon tájékoztatta volna.

A miniszter tehát előbbre valónak tartja a kormányzat propagandalapját

– teszi hozzá Ujhelyi, aki szerint Kásler azt állította a kormánylapnak adott nyilatkozatában, hogy amiről Montenegróban beszélt, arról itthon 2021 májusától folyamatosan tájékoztatja a közvéleményt. Elmondta, hogy még nyáron kezdődtek a vizsgálatok, ez a folyamat pedig egy évig tart, “eredmény nincs a birtokukban, nem közölnek adatokat, mert ez a tudományos közlés etikája”.

Kásler kijelentésének azonban ellentmond a magyar kormány oldalán a hivatalos állami tájékoztatás, mely így szól:

“Kásler Miklós ismertette azt a járványügyi tanulmányt, amely ötféle vakcinával oltott, 3,7 millió magyar ember oltás utáni fertőzési és halálozási adatait tartalmazza, illetve azokat a nem végleges, de folyamatosan érkező adatokat, amely ötféle vakcinával oltott, 3200 ember teljes immunológiai státusának jellemzését szolgálja.”

Ujhelyi rámutatott, hogy a hivatalos közlés szerint megfogalmazott “ismertetett egy tanulmányt” arra enged következtetni, hogy Kásler nem azt mondta Montenegróban, hogy folyamatban van egy vizsgálat és majd egy év múlva lesz eredmény; hanem érdemi információkat és adatokat közölt a tárgyalópartnereivel.

“Világos és egyértelmű, hogy komplett és rendszerezett adatok vannak a kormányzat kezében a covid-betegek és elhunytak oltottságával kapcsolatban, de ezeket a magyar nyilvánosság előtt titkolják.

Ez alapján pedig: vagy a kormányzat hivatalos kommunikációja hazudik, vagy Kásler miniszter”

– írja az MSZP politikusa.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!