Gyurcsány és Márki-Zay összekaptak: a DK elnöke miatt zárták ki a hatpárti egyeztetésekről?

Márki-Zay Péter interjút adott a 444-nek, melyben azt állította, Gyurcsány Ferenc miatt nem lehetett jelen a közös indulásról és az előválasztásról szóló hatpárti egyeztetéseken, a DK elnöke ugyanis megvétózta a jelenlétét. Márki-Zay úgy fogalmazott:

Hiába voltam kezdeményezője 2020-ban az összefogásról szóló tárgyalásoknak, részese ezeknek már nem lehettem. Méghozzá Gyurcsány Ferenc miatt, ő vétózta meg, hogy a civilek képviseletében ott lehessek a hatpárti egyeztetéseken.

Gyurcsány Facebook-posztban reagált az elmondottakra. Felháborodva azt írta:

Péter, ne hazudj korán reggel! (…) Itt van előttem a pártelnökök 2020. október 1-i tanácskozásának jegyzőkönyve. Fájdalom Péter, de a jegyzőkönyv szerint nem mondasz igazat. Valójában senki, még az előterjesztő se akarta az MMM-et bevonni a pártközi együttműködésbe, mert az ugye nem párt. (A hatpártiban nemzeti- vagy európai képviselettel rendelkező pártok működtek együtt. Ez volt a szabály.) Szóval senki.

A DK elnöke szerint Fekete-Győr András előterjesztésére a közös döntés az volt, hogy a megbízottak rendszeresen találkoznak Márki-Zayval és egyeztetnek. Az ezt követő, még októberben lezajlott első találkozó jegyzőkönyve szerint Márki-Zay fel sem vetette, hogy csatlakozni kívánnak a hatpárti egyeztetéshez. Az ellenzék közös programjának lehetséges elemeiről tárgyaltak csak.

Mondd, neked nem gyanús, hogy mindenhol engem látsz? Na mindegy. Legalább megvan a mai hazugság. Ezután talán könnyebb napunk lesz

– dohogott a DK elnöke.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!