Borított Karácsony: “Gyurcsány Ferenc többször próbált már megzsarolni”

Napok óta áll a bál Márki-Zay Péter és a DK között, miután a hódmezővásárhelyi polgármester azt állította: DK-s politikusok azzal zsarolják az összefogás szereplőit, hogy nyíltan álljanak ki Dobrev Klára jelöltsége mellett.

A DK felháborodva utasította vissza a vádakat, mondván: Márki-Zay gyűlöletkampányt folytat, és szétveri az összefogást. Márki-Zay kedden azt is elmondta, a DK nem egyszer megfenyegette már Karácsony Gergely főpolgármestert is, azt azonban nem részletezte, mikor és milyen formában került erre sor.

Karácsony most egy háttérbeszélgetésen a Magyar Hangnak elismerte: a DK, pontosabban Gyurcsány Ferenc valóban próbálta már megzsarolni. A főpolgármester azt mondta:

Hosszú azoknak a politikusnak a listája, akik megpróbáltak megzsarolni, rajta van Gyurcsány Ferenc is.

Karácsony szerint Gyurcsány ezt általában sms-ben szokta megtenni, konkrét esetre azonban nem mondott példát.

A hvg.hu megkérdezte Gyurcsányt, hogy tényleg megzsarolta-e Karácsonyt, esetleg tett-e olyan “javaslatot”, amit ő zsarolásnak érezhetett. Vagy fenyegetőzött-e például azzal, hogy felrobbantja mögötte a fővárosi koalíciót, ha Márki-Zay javára lép vissza. Kérdéseikre Gyurcsány azt válaszolta:

Ezennel felhatalmazom főpolgármester urat, hogy hozza nyilvánosságra az sms-eket, melyeket velem váltott, és amelyekben én megzsaroltam őt.

Karácsonyt a Magyar Hang egyébként arról is kérdezte, a kialakult feszültségek tükrében lát-e akadályt arra, hogy a hatpárti szövetség az előválasztás után is egyben maradjon. A főpolgármester azt válaszolta: nagy erőpróba az előválasztás, de mindenki tudja, bárki kiugrik a hatos fogatból, politikai értelemben megsemmisül.

A felvetésre, hogy az őt támogató pártok közül senki sem foglalt állást Márki-Zay mellett, úgy fogalmazott: a pártok a belső kohéziójukat féltik, azért nem mondanak jelöltet, kit támogatnak. Ugyanakkor Karácsony “komoly tétben fogadna arra, hogy Márki-Zay fölényesen megnyeri majd az előválasztást”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!