Válságstáb a Fideszben: olyat találtak ki Dobrevről, amit eddig még sosem mondtak

MTI Fotó: Varga György

Váratlan fordulatként érte a Fideszt Karácsony Gergely visszalépése, Jakab Péter bukásával pedig az a tény, hogy Dobrev – Márki-Zay párharc lett a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulója. Jól láthatóan nem tudnak egyelőre mit kezdeni a helyzettel.

A Fidesz eddig úton-útfélen hirdette, hogy az előválasztás csak egy színjáték, aminek igazából nincs is tétje, mert Gyurcsány Ferenc eldöntötte, hogy a balfék Karácsony Gergelyből csinál miniszterelnök-jelöltet. Azt ne kérdezzék, hogy vajon abben mi a logika, hogy nem a saját feleségét -aki saját jogon is pártja egyik vezető alakja- szeretné győzelemre segíteni. A Fidesz hívőknek erre nem kellett magyarázatot adni, elég volt a “Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!”

Ám Karácsony visszalépésével, és Márki-Zay Péter megerősödésével egy teljesen új helyzet állt elő, amire egyelőre nincs a Fidesznek válasza, és számukra a legroszabb forgatókönyv ebben a helyzetben, ha nem Dobrev nyeri az előválasztást. Dobrev esetén elég könnyű lenne a Fidesz kampánystratégák dolga, elég lenne egy-két óriásplakát amin Gyurcsány és Dobrev kézenfogva vannak, a háttérben pedig a 2006-os események drámai képe. Ez szépen elvinné a jelenleg még hezitáló fideszeseket is szavazni.

Ezért elemi érdeke a Fidesznek, hogy Dobrev nyerjen, és úgy tűnik, el is kezdték áthangolni a kommunikációt.

A Magyar Nemzetben, ahol eddig le sem tudták írni Dobrev Klára nevét, csak egyszerűen Gyurcsánynénak titulálták, ahol Brüsszel volt eddig a legnagyobb fertő, az ellenzék meg maximum alkalmatlan bohóc koalíciónak volt beállítva, most hirtelen hangot váltott, és ilyen mondatokat írnak le Dobrev Kláráról:

  • Dobrev Klára az Európai Parlament alelnökeként a leginkább beágyazott az európai politikában
  • korrekt munkakapcsolat
  • hibátlan érveléssel és utólagos magyarázkodási kényszer nélkül, profi politikusként képviseli az európai értékeket
  • a legjobb adottságokkal, képességekkel rendelkező jelölt
  • megvan az esze, a felkészültsége, a munkabírása és a kormányzati gyakorlata is
  • úgy érzem, nem kell attól félnem, hogy hatalomra kerülve mást fog képviselni, mint amit ma mond.

Ha pedig nem lenne egyértelmű, hogy kit NEM akar Orbán győztesként látni, itt vannak a Márki-Zay Péterre vonatkozó állítások, melyekkel igen nehéz vitatkozni:

  • enyhén és mérsékelten (…) homofób, antifeminista, cigányellenes jelölt
  • az a fajta politikus, aki szeret erőseket mondani, provokálni
  • az elmúlt héten a totális megbízhatatlanságát bizonyította. (…) Született marketinges, de a miniszterelnökséghez a politikai celebségnél több kell.

Mindebbe csatlakozott be a Pesti Srácok is, akik ennél sokkal nyíltabban fogalmaz egy Márki-Zay-t ócsároló cikkében:

“Summa summarum minden kormánypárti szimpatizánst arra biztatok, hogy igenis menjen el szavazni az ellenzéki előválasztás második fordulójában, s voksát tegye Dobrev Klárára!”

Mi nem tudjuk, és nem is szeretnénk eldönteni, ki is lenne jobb miniszterelnök jelöltje az ellenzéknek, nem is kívánunk egymásnak ellentmondó kutatási adatokat elemezni, mindenki józanságára és belátására bízzuk él-e a szavazási lehetőséggel, és ha igen, akkor kire szavaz. A fenti tények csak annyit mutatnak, Orbán kire szavazna, vagy kit akar már most azzal besározni, hogy fideszes segítséggel nyert.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!