Márki-Zay Péter vezet az előválasztáson? Ez a bejegyzés mintha erre utalna

Fotó: Varga Jennifer / 24.hu

Váratlan mozgósításba kezdett hétfő délelőtt Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke Facebook-oldalán azt írta:

Dolog van. Dolga van minden DK-s támogatónak, dolga van sok ellenzékinek. Tíz év óta hallhatjuk a Fidesztől és köreitől, hogy alávalók vagyunk, hogy velünk a haza tönkremegy, hogy egyáltalán: Gyurcsány. Megszoktuk. Küzdünk ellene. Ez ahogy mondják: benne van a pakliban. De most az történik, hogy az ellenzék egy része Márki-Zay Péter vezetésével is úgy akar kormányt váltani, hogy annyit mond: Gyurcsány. Esetleg hozzáteszi, hogy Dobrev. Nincs ez rendben.

Gyurcsány szerint nem az önbecsülésük miatt problémás ez, hanem a “becsület” miatt. “Nem az a baj önmagában, hogy így nem lehet kormányt váltani, hanem az, hogy így magunkra vesszük ellenfeleink gyalázatának egy darabját. Ne engedjétek. Nem én miattam. Nem a DK miatt. Magunk miatt, mindőnk miatt, hazánk miatt. Jobb ezt most megállítani” – üzente a politikus, aki a poszt végén Dobrev Klára melletti szavazásra buzdította az ellenzékieket.

Többen máris találgatni kezdték, vajon minek köszönhető, hogy Gyurcsány váratlanul mozgósításba kezdett. Ellentmondásos hírek szivárognak a szavazósátrak háza tájáról. Egyesek tudni vélik, hogy Dobrev vezet, mások szerint Márki-Zay Péter meglepetésre már rögtön az első nap át tudta venni Dobrevvel szemben a vezetést. Gyurcsánynak a DK-sokat csatarendbe állító kiírása mintha ez utóbbiak magyarázatát erősítené. Biztosat persze nem tudhatunk, de egy mintha már most kezdene kikristályosodni: a választás nem lefutott, még bármi lehet a végredmény.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!