Kitört a pánik a Karmelita kolostorban – Egyre biztosabb a kormány bukása!

Orban ideges őrjöng

Bár az Orbán-kormány rengeteg pénz és energiát fektetett az ellenzéki összefogás lejáratásába, mégis úgy látszik, hogy nem vált be a taktikájuk!

Az ellenzéki előválasztás felébresztette a társadalom demokratikus politikájára éhezőit, minden várakozáson felüli számban mentek már el az első fordulóban is szavazni az emberek, ez pedig a pártok támogatottságán is érezhető!

A Republikon Intézet legfrissebb felmérése szerint,

az ellenzéki összefogás egyre nagyobb előnyre tesz szert a Fidesszel szemben!

A közvéleménykutató cég felméréséből kiderült, hogy az előválasztás első fordulója felhajtó erővel bírt az ellenzéki pártok számára, sikerült mozgósítaniuk szavazóikat, és csökkenteni a bizonytalanok táborát.

A teljes népesség körében a DK, a Momentum, az MSZP, és még az összefogáson kívüli MKKP is erősödött.

A DK 13-ról 14 százalékra, a Momentum 6-ról 7 százalékra, az MSZP 5 százalékról 6-ra, az MKKP pedig 1-ről 2 százalékra növelte támogatottságát, míg a Jobbik 12 százalékról 10 százalékra esett vissza. Az LMP továbbra is 2 százalékos támogatottsággal bír, a Párbeszéd valamint Mi Hazánk pedig 1 százalékon áll a teljes népesség körében – számolt be róla a Telex.

Az előválasztás sikerét bizonyítja az is, hogy az ellenzéki összefogás és a kormánypárt között tovább nőtt a különbség: a teljes népesség körében már 6 százalékponttal (34-40 százalék),

a biztos pártválasztók körében pedig 8 százalékponttal (44-52 százalék) vezet a hatpárti összefogás!

A pártválasztók körében is hasonló tendencia figyelhető meg, mint a teljes népességnél, tehát az ellenzéki pártok erősödtek, míg a Fidesz gyengült. Így a felmérés szerint a Fidesz 45-ről 44 százalékra csökkentette támogatottságát, a DK 18, a Momentum 9, az MSZP 8, az MKKP pedig 2 százalékon áll. A Jobbik és az LMP támogatottsága a pártválasztók körében csökkent, előbbi 2 százalékpontot vesztett, 15-ről 13 százalékra, míg utóbbi 3 százalékról 2 százalékra esett vissza. A Párbeszéd változatlanul 2 százalékon, a Mi Hazánk továbbra is 1 százalékon áll a biztos pártválasztók körében.

Az ellenzéki erősödés annak is köszönhető, hogy ismét csökkent a bizonytalanok aránya, 24 százalékról 22 százalékra!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!