Hadüzenet Orbánnak! Egy milliárdos bejelentette: mindenben segíti az ellenzéket!

Magyarország egyik leggazdagabb embere nyíltan az ellenzéki összefogás mellé állt! Bige László kijelentette: bármilyen segítséget kér tőle az ellenzék, ő partner lesz és támogatni fogja azt a miniszterelnök-jelöltet, aki az ellenzéki előválasztás második fordulójában győz.

Bige László a Klubrádiónak nyilatkozva azzal indokolta döntését, hogy szerinte minden sokkal jobb lenne, mint a jelenlegi kormány. Bár a péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa hangsúlyozta, hogy magát politikán kívülinek tartja, és soha nem is tervezi, hogy bármelyik pártba belépjen, de

ha bármilyen segítségét kéri az ellenzék, partner lesz, ezt teljesen természetesnek gondolja.

A milliárdos hozzátette: kiváló embereknek tartja az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjeit, ezért bármelyikük is győz, azt mindenképp támogatni fogja. Úgy fogalmazott:

 „Ebbe belekényszerítettek engem, és nem tudok mást, mit tenni.”

Bige szerint egy kormány sem maradhat örökké. „Biztos hogy jön új kormány, nem tudom, hogy mikor, de az is biztos, hogy jobb lesz, mint ami ma van. Egy fa sem nőhet az égig, vagy kidől vagy kivágják.”

A Nitrogénművek Zrt. tulajdonosának vagyona sajtóinformációk szerint a százmilliárdos tartományban van. Az utóbbi években több eljárás is indult ellene, 2021 elején házi őrizetbe is került egy vesztegetési és hűtlen kezelési ügy miatt, ám ezt májusban megszüntették. Az ellene folyó eljárást akkorazzal magyarázta, hogy szívesen megszereznék a tulajdonát, s ezért tönkre akarják tenni. Úgy vélte, Csányi Sándor OTP-vezérrel fennálló régi konfliktusa miatt akarják kicsinálni, Csányi ugyanis jó kapcsolatban áll a Fidesszel. Házi őrizete alatt a Partizánnak interjút adott, amelyben kijelentette:

elég sok vagyon, információ és dokumentum van a kezében, amiket nem fél elővenni, ha nagyon muszáj.

Bige László nem sokkal korábban azért került a hírekbe, mert saját költségén nagymintás közvélemény-kutatást rendelt meg az ellenzék választási esélyeiről.

A milliárdos korábban több, a Fidesszel kapcsolatos leleplező kijelentést is tett, ezekről az alábbi cikkünkben olvashatnak:

Nyíltan megfenyegették Orbánt! „Vannak dokumentumaim és nem félek használni!”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!