Vérszemet kapott Varga Judit – Botrányos döntést hozott az igazságügyi miniszterek tanácsülésén!

Varga

A héten tartották Luxemburgban az igazságügyi miniszterek tanácsülését, melyen a magyar kormány saját propagandacéljaikat érvényesítse miatt, rossz döntést hozott!

Fontos dokumentum volt az asztalon, melyet az Európai Bizottság terjesztett elő, és mely a gyermekek megvédésének stratégiáját tartalmazta, azonban a magyar és lengyel kormány közösen megvétózták! Varga Judit igazságügyi miniszter szerint a vétóra azért került sor, mert azzal LMBTQ-aktivistákat akartak beküldeni az iskolákba.

Ez azonban hazugság, az előterjesztett gyermekjogi stratégiában ilyen nem szerepelt!

A 444.hu közlése szerint a szlovén igazságügyi miniszter a tárgyalásokat követően elmondta, hogy sajnos nem sikerült minden tagállam támogatását elnyerni ebben az ügyben, ezért további megbeszéléseket kell tartani a javaslatról. Marjan Dikaučič kifejtette továbbá azt is, hogy komoly erőfeszítéseket tettek a két vétózó miniszter meggyőzésére, kompromisszumos megoldást kerestek, de nem jártak sikerrel.

Didier Reynders igazságügyi biztos a magyar és lengyel vétó után elmondta, hogy az uniós álláspont azon alapszik, hogy teljes legyen a diszkriminációmentesség. Tehát azt szeretnék elérni, hogy bármely polgárt hátrányos megkülönböztetés érjen, és ez a szexuális orientációra is vonatkozik. A dokumentumban ennek kapcsán összesen egyszer szerepel az LMBTQI-kifejezés:

“Néhány más gyermekcsoportnak, mint például a fogyatékkal élő és az LMBTQI-gyermekeknek, sajátos szükségleteik lehetnek a mentális és fizikai egészséggel kapcsolatban, amelyeket megfelelő módon kell kezelni.”

Ez volt az a mondat, ami miatt Varga Judit vétóval élt az előterjesztés elfogadása ellen, nem számított neki a gyermekek elleni erőszakkal vagy a gyermekprostitúcióval szembeni fellépés sem!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!