Régen láttunk ilyet: államférfiak születtek

Forrás: Facebook.com / MTI/Szigetváry Zsolt

Orbán Viktor uralkodásának 11. évében olyat láthattak ma Magyarország polgárai, ami csak nagyon ritka pillanat a politikában. Államférfiak születtek hazánkban:

Karányos Gergely és Márki-Zay Péter.

Egy olyan hétnek voltunk szemtanúi, amitől igen el vagyonk szokva. Ellenzéki politikusok, jobb- és baloldaliak vitáznak, érdeket érvényesítenek, kiállnak hitük és elképzeléseik mellett, egyszóval politizálnak, miközben emberek maradnak és nem zúzzák szét meglévő emberi, baráti kapcsolataikat. A pillanat, amely megteremtette Orbán eváltásának lehetőség az volt, hogy

Karácsony Gergely ma bebizonyította, hogy a haza számára mindennél fontosabb,

és visszalépett Márki-Zay Péter javára a miniszterelnök-jelöltségtől. “Azért is nehéz ez a döntés, mert egy olyan jobbközép politikust fogok támogatni akivel érdemi vitáink vannak” – mondta Karácsony Gergely, hozzátéve, hogy túl kell lépni azon a politikai versengésen, hogy Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor csatája zajlik.

“Orbán Viktor egyetlen reménye ma, hogy Dobrev Klára megnyeri az előválasztást”

– jelentette ki Márki-Zay Péter, nem megkérdőjelezve Dobrev Klára kiváló képességeit, elkötelezettségét a kormányváltás iránt. Mint monda, a Karácsonnyal való egyeztetéseken tisztán és világosan látták, hogy aki elindul közülük, az “vágóhídra” megy, és olyan támadássorozattal néz majd szembe a Fidesz részéről, amit még elképzelni sem tudunk.

Sokan elkeseredtek az elmúlt héten, látva a miniszterelnök-jelöltek közötti vitákat, ám ez nem az ellenzéken belüli széthúzást jelenti, éppen ellenkezőleg, minden jelölt kiállt a hite mellett, hogy miképpen is lehet leghatásosabban legyőzni Orbán Viktort. Mindezt nem egymást becsmérelve, nem egymás képességeit és elkötelezettségét megkérdőjelezve tették. Ez jelenti az igazi különbséget a Fidesz és a mai ellenzék tahjai között, legyenek azok jobb- vagy balodaliak, MSZP-sek vagy Jobbikosok.

A sajtótájékoztató legvégén vasárnap délután 15 órára Budapestre egy kampány nyitó rendezvényt jelentettek be, melynek a részleteit hamarosan nyilvánosságra hozzák.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!