Orbán aljas interjúja a közrádióban: “A melegek miatt nem jön pénz Magyarországra”

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli közrádiós interjújában az “LMBTQ-lobbit” okolta azért, hogy Magyarország még mindig nem kapta meg az uniós helyreállítási pénzeket.

Emlékezetes: az Európai Bizottság még júliusban nyitott vitát a kormánnyal a helyreállítási pénzek kapcsán. Állításuk szerint azért nem hagyták jóvá a kormány 2511 milliárd forintos támogatási programról szóló tervét, mert további korrupció elleni intézkedéseket és a pénzek szabályos felhasználását garantáló lépéseket vártak volna el. Mindaddig, amíg az Orbán-kormány nem hajt végre igazságügyi reformot és ad megfelelő garanciákat arra, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal által feltárt korrupciós ügyeket megfelelően ki is vizsgálják a nemzeti hatóságok, nem fogják jóváhagyni a tervet.

Orbán megfejtése: szó sincs korrupcióról, valójában az LMBTQ-lobbi miatt nem utalják a pénzeket brüsszelből.

Ezt az alábbiak szerint foglalta össze péntek reggel:

Miért nem adják nekünk oda? Hát emiatt az LMBTQ-lobbi miatt. Az Európai Unió azt mondja, hogy akkor adja oda Magyarországnak a pénzt, ha beengedjük az iskolába az LMBTQ, ez a nem hagyományos… nem tudom, hogy kell, nem akarok senkit megbántani. Tehát akik nem úgy élnek, mint mi, ahol nem lány szeret fiút és fiú lányt, hanem összevissza. (…) Tehát a magyar gazdaság nem szenvedhet amiatt, hogy Brüsszelben összekeverik a gazdaságpolitikát a szexuálpolitikával.

Orbán szerint “szerencsére a magyar gazdaság jól teljesít”, és olyan áron nem akarjuk elfogadni tőlük a pénzt, hogy átengedjük a gyerekeink nevelését mindenfajta furcsa életmódokat népszerűsítő LMBTQ-aktivistáknak, erről szó sem lehet. A miniszterelnök megnyugtatott mindenkit: a pénzt meg fogják kapni a végén, mert ez jár nekünk, csak a vita miatt ez egy sajnálatos csúszást eredményez.

Orbán egyéb bejelentéseket is tett: jövő héten beadatja magának a harmadik oltást, jövő évtől 21 százalékkal tervezik emelni az ápolók és a bőlcsödei dolgozók bérét, a szociális szférában dolgozókét és a kultúrában dolgozókét pedig 20 százalékkal emelnék meg. A miniszterelnök az interjú végén Karikó Katalinról is beszélt, akire szerinte attól függetlenül is büszkék a magyarok, hogy a héten nem nyerte el a Nobel-díjat.

(444 nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!