Mélypont – Emiatt már a kormánypárti szavazók is hőböröghetnek!

Elképesztő ütemben nőttek idén az árak, amikkel egyre nehezebben veszik fel a versenyt a fizetések és a nyugdíjak. Ezt pedig mindenki, pártállástól függetlenül érzi!

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai alapján, az elmúlt egy évben 5,5 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak, ilyen mértékű drágulást pedig 2012 óta nem mértek.

Ezzel 9 éves rekordot döntött meg itthon az infláció, melynek felelőssége egyértelműen a kormányt terheli.

Az alapvető élelmiszerek áfája példátlanul magas, 27 százalékos, ezt az MSZP a kormányváltást követően azonnal 5 százalékra csökkentené, melyet Orbánék most azért nem tesznek meg, mert még az ebből befolyó pénzen is nyerészkednek!

Egy éves mozgást nézve, a dohányáruk átlagosan 17,8 százalékkal emelkedtek, míg az üzemanyagárak 21,6 százalékkal.

Az élelmiszerek átlagosan 4,4 százalékkal drágábbak, azonban például a zsiradékok 18,6, köztük pedig az étolaj 32,6, a margarin 15,4 százalékkal. De drágább lett a burgonya is, 17,4 százalékkal kerül idén többe mint egy évvel korábban, a friss zöldség pedig 15,1 százalékkal – közölte az atv.hu.

A munkahelyi étkezés ára sem csökkent az elmúlt egy évben, ez átlagosan 9,4 százalékkal drágább, a baromfihúsé 9,2 százalékkal, a büféáruké 7,6, az éttermi étkezésé pedig 7,3 százalékkal emelkedett.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!