Kínos helyzetben a Fidesz – Megbukott a pofátlan kormányzati hazugság!

Orbánék tudatosan vezetik félre az embereket a hazugságaikkal, mivel tudják, hogyha kiderül az igazság, az a szavazóik elpártolását jelentheti!

Az uniós helyreállítási alapból Magyarországnak összesen 2511 milliárd forint járna, azonban a kormány politikája, a folyamatos korrupció és a demokrácia szisztematikus leépítése miatt abból egy vasat sem látunk!

Ezzel Orbánék is tisztában vannak, azonban a kormánypropaganda elferdíti az igazságot, és azt kommunikálják, hogy Brüsszel a pedofiltörvény és a Meseország mindenkié című könyv miatt nem folyósítja a támogatást!

Ez azonban nem igaz!

Az Európai Bizottság cáfolja, hogy a gyermekvédelmi törvénybe csomagolt homofób passzusnak bármi köze lenne döntésükhöz, azt mindentől elkülönítve, egy külön kötelezettségszegési eljárás keretein belül vizsgálják. Ezzel pedig tökéletesen tisztában van a magyar kormány is, mivel folyamatos az együttműködés köztük és az uniós testület között!

Ezt támasztja alá az Európai Bizottság szóvivői szolgálata által adott tájékoztatás, melyet az Eurologusnak adtak. Ebben kiemelik, hogy a magyar kormány a kötelezettségszegési eljárást megindító levélre, határidőre küldte el válaszát. A Bizottság most elemzi Orbánék levelét, a következő lépést majd csak ezután hozzák meg, mely az eljárás megszűntetését vagy az ügy Európai Bíróság elé kerülését is jelentheti.

A pedofiltörvény és a Meseország mindenkié című könyv kapcsán felmerült az az uniós kifogás, hogy a magyar hatóságok nem tudták érdemben megindokolni, hogy az LMBTQ-tartalmak miért és miként érintik hátrányosan a gyermekek fejlődését.

Az Európai Bizottság és Orbánék levélváltása tehát kizárólag ezekről szólnak, abban a helyreállítási alapról nem esik szó,

így az, amit a magyar kormány a támogatás visszatartásáról állít, az nettó hazugság!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!