Itt lehet a vége? Csúfos bukás után véget érhet Fekete-Győr András politikai karrierrje

Forrás: Youtube

Minden várakozást alulmúlt Fekete-Győr András szereplése az előválasztáson, talán őt magát lepte meg legjobban, hogy pártja jelöltjei közül szinte mindenki több szavazatot kapott mint ő.

Bizalmi szavazást kért maga ellen Fekete-Győr András – jelentette be a Momentum elnöke a Facebookon. Az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként elinduló politikus a döntését azzal indokolta, hogy a voksoláson az utolsó, 5. helyet érte el: a szavazatoknak mindössze a 3,4 százalékát tudta összeszedni, ami minden várakozás alatti eredmény,

sem a párt, sem a jelöltek támogatottságát nem éri el!

A Momentum az előválasztás során megnyert körzetek alapján már az egyéni eredményekkel is önálló frakciót alakíthat a következő országgyűlésben, ami szép eredmény egy jelenleg parlamenten kívüli párttól. Ám a párton belül felerősödtek azok a hangok, hogy megfelelő vezető-e Fekete-Győr András, és vajon jó döntés volt-e az ő miniszterelnök-jelölti indítása.

Többen kritizálják a korai (Fekete-Győr volt az első a jelöltek közül) miniszterelnök-jelölti bejelentést, az igen rosszul sikerült Partizán interjút, illetve azt, hogy egyáltalán nem sikerült Fekete-Győrt Orbán igazi kihívójának pozicionálni. Tegyük hozzá, igen komoly mezőnyben indult, és belső vélemények szerint Márki-Zay Péter támogatása és a Mindenki Magyarországa Mozgalom viszont támogatása jobb eredményt hozhatott volna a Momentum egészének.

Jelenleg nem tudni, mikor lesz a bizalmi szavazás, melyet a Momentum Küldöttgyűlésének kell megtennie. Fekete-Győr megbízatása 2022 nyaráig tart hivatalosan, de mint mondja Facebook posztjában a pártelnök: “A tagságot képviselő küldöttek tudják legjobban eldönteni azt, hogy velem szeretnék-e befejezni ezt a ciklust, vagy valaki mással. Bárhogyan is alakul a vita és a voksolás a bizalmi szavazáson, rám nemcsak a Momentum, de az összefogás szövetsége is mindenben számíthat majd.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!