Figyelmeztetést küldött az EP-képviselő – Néhány ellenzéki párt kezd olyan lenni, mint a Fidesz!

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az Orbán-rezsim leváltásához elengedhetetlen az ellenzéki együttműködés, azonban néhányan letértek a helyes útról – erről írt nyílt levelében Ujhelyi István.

Az EP-képviselő szerint egyes ellenzéki pártok súlyos hibát követnek el azzal, mikor azt gondolják, hogy úgy lehet Orbán felett győzelmet aratni, ha “orbánabbak” lesznek nála. Szerinte tévedés azt hinni, hogy úgy lehet véghez vinni a korszakváltást, ha a fideszes véleményszekta által leuralt nyilvánosságot egy másik véleményszekta uralma alá hajtják.

“Ha a narancsországot átfestjük egy másik színre, az ugyanúgy egyszínű marad.

Nekünk talán jobban tetszik majd, de ugyanolyan igazságtalan, elvtelen és bukásra ítélt lesz” – emeli ki bejegyzésében a szocialista politikus, aki szerint azért fogtak össze az ellenzéki pártok, hogy újra sokszínű legyen az ország, ahol a vélemény szabad, a cél pedig közös.

Az MSZP EP-képviselője kiemeli, az együttműködés lényege, hogy olyan rendkívül távoli közösségek is megférnek egy szavazólapon, mint mondjuk a Jobbik és a DK, amelyek egymás javára léptek vissza az első fordulóban számtalan körzetben.
Ez egy olyan sokszínű együttműködés, ahol mindenki tiszteli a másik véleményét, nézeteit, a közös ügyért való elkötelezettségét, de ezt az irányelvet azonban sokan kezdik elfelejteni!

Ujhelyi bejegyzésében nem emeli ki, de az elmúlt napok eseményeiből kikövetkeztethető, hogy a DK jelenleg az a párt, amelyik leginkább a helytelen irány felé halad. Mint arról egy korábbi cikkünkben bővebben is írtunk, a Demokratikus Koalíció már eleve a kétfordulós előválasztás ellen volt, mivel számukra sokkal több buktatót tartogat ez a rendszer.

A második forduló azonban épp azért lett a közösen kialakított szabályok része, mert ez a legdemokratikusabb formája a közös nevező megtalálásának – nem véletlen, hogy a Fidesz épp ezt törölte ki a hatályos választási rendszerből és többek között épp emiatt kényszerülünk előválasztást tartani.

A második fordulóban az fog nyerni, aki a legtöbb voksot be tudja gyűjteni, vagyis aki a legtöbb támogatást maga mögött tudhatja; akit nem akarnak majd az ellenzéki választók, arra nem voksolnak, ilyen egyszerű.

Vagyis, aki most a második fordulót támadja, az épp a demokratikus előválasztás és a korszakváltás egyik fundamentumát támadja.

A Fidesz zsigeri törvénye, hogy mindig az van, amit ő akar; csak az a demokratikus, ami őt igazolja vissza; aki nem vele van, az ellene. Mi mindannyian ennek meghaladására, ennek az aljas maffiavilágnak a lebontására szövetkeztünk. Mégis azt látom, hogy mindenkit elsöprő, narancsos-troll stílusban támadó kommentcunami önti ránk most ugyanezt a zsigeriséget, csak más színben. Mert valakinek más véleménye van. Mert valaki másképp akarja ugyanazt. Ez a Fidesz zsigerisége, ami sehova nem vezet. Korszakváltáshoz szerintem semmiképp” – írja nyílt levelében Ujhelyi István.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!