Vona visszaszólt Jakabnak: ezért kéne szerinte beállnia a Jobbiknak Karácsonyék mögé

Alapos vitákat kavart fel Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter bejelentése, miszerint egyikük biztosan visszalépne a másik javára az előválasztás második fordulójában. Hogy pontosan ki kinek a javára fog visszalépni, egyelőre nem tisztázott, azt viszont eldöntötték, hogy együtt – miniszterelnök- és miniszterelnökhelyettes-jelöltként – folytatnák tovább a kampányukat.

Jakab Péter, aki negyedik helyen végzett az előválasztás első fordulójában, pénteken a visszalépés hírére azt reagálta, hogy “mi lenne, ha nem legyőzni akarnánk egymást, hanem kiegészíteni, ha nem egymás ellen fognánk össze, hanem Orbán ellen?” Jakab szerint Karácsonyék Dobrev Klára ellen való visszalépése éket verhet az ellenzéki szavazók közé, ezért nem ért egyet a döntéssel. “Ne játsszátok el az esélyt” – kérte a Jobbik elnöke.

Most Vona Gábor, a párt volt elnöke is megszólalt Facebook-oldalán Karácsonyék bejelentéséről, és Jakab reakciójáról. Az alábbiakat írta:

2 érv, hogy miért kellene a Jobbiknak Dobrev Klára helyett odaállni a Karácsony-Márki-Zay szövetség mögé?

1. Mert ez a jobbikosok véleménye. (Ha az elnökség nem hiszi, hívja össze és kérdezze meg őket.) 2. Mert ez az ellenzék érdeke.

Bővebben itt írtunk arról, miért tartjuk furcsának, hogy a DK-val az első forduló előtt paktumot kötő Jakab Péternek váratlanul problémája akadt a visszalépéssel, mint politikai taktikával:

A DK-paktumos Jakab Péternek nem tetszik, hogy Karácsonyék visszalépésről tárgyalnak

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!