Megbukott Orbán terve – Csúnyán leszerepeltek az emberei!

Varga Judit és Orbán Viktor Fotó: Varga Judit/Facebook

Mint arról korábban beszámoltunk, Magyarországra érkezett az Európai Parlament Állampolgári, Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE), melynek feladata volt, hogy megnézze, mennyit javult vagy romlott a magyar jogállamiság helyzete 2018 óta.

Az EP delegáció a három napos magyarországi tartózkodásuk során találkoztak kormánypárti, ellenzéki és független politikusokkal, bírókkal, a média és a kulturális élet szereplőivel, civil szervezetek vezetőivel, az alapvető jogok biztosával és Karácsony Gergely főpolgármesterrel is.

A LIBE tagjai Orbán Viktorral is asztalhoz ültek volna, azonban a miniszterelnök visszautasította a felkérést és inkább még az országot is elhagyta,

hogy Andrej Babis kormányfő mellett kampányoljon a közelgő cseh választások előtt, és maga helyett inkább Varga Juditot és Pintér Sándort küldte – közölte a 444.hu!

A tárgyalások azonban még így sem a kormány szájíze szerint alakultak, mivel a bizottság tagjai úgy látták, hogy a korábban már megfogalmazott aggályaik a magyar jogállamiság helyzetét illetően, továbbra is fennálnak,

sőt, szerintük még romlott is a helyzet 2018-hoz képest!

Gwendoline Delbos-Corfield az AFP kérdésére több példát is fel tudott sorolni, hogy milyen problémákat véltek felfedezni. Szerinte például a bírósági reformok nem segítik elő a bíróságok függetlenségét, aggályosnak tartják a közvagyon alapítványokba való kiszervezését, a koronavírus-járvány miatti folyamatos veszélyhelyzettel kapcsolatban pedig elmondta, hogy azzal a kormány visszaélt, mivel több olyan törvényt is elfogadtak már, mely semmilyen összefüggésben nem áll a járványkezeléssel.

A delegáció tagjai most összegzik és elemzik tapasztalataikat a magyarországi jogállamisággal kapcsolatban, majd decemberben beterjesztenek az Európai Parlament elé egy új jelentést, mely a Sargentini-jelentés kiegészítését fogja tartalmazni.

Az tehát, hogy Orbán Viktor gyáván megfutamodott a számonkérés elől, nemhogy segített a Fidesz szorult helyzetén és rossz megítélésén, de talán még rontott is rajta.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!