Kiakadtak a kommentelők Gyurcsányra, miután nyíltan betámadta Karácsonyt

Már zajlanak az egyeztetések Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter között egy esetleges második fordulós visszalépésről. Karácsony csütörtök este a Partizánnak adott interjújában arról beszélt, a visszalépés azért lehet fontos, mert nem szeretnék megosztani azoknak a szavazatát, akik nem Dobrev Klárát szeretnék látni Orbán Viktor ellenfeleként. A főpolgármester szerint az ellenzék két fő csoportra sorolható, azokra, akik kritikusak a 2010 előtti időszakkal, illetve Gyurcsány Ferenc kormányzásával kapcsolatban, és azokra, akik szorosan köthetőek az egykori kormányfőhöz.

Karácsony szavaira Gyurcsány reagált pénteken egy Facebook-bejegyzésben. A DK elnöke azt írta:

Karácsony miniszterelnök-jelölt szerint megosztott az ellenzék. Szerinte a 2010 előtti időszakhoz való viszony oszt meg bennünket.
Tényleg?
Akkor kérdezem:
Ki szakított az MSZP-vel és alapított új pártot 2010 után?
Ki szövetkezett az MSZP-vel és fogadja el annak támogatását 2010 után különböző posztokra jelentkezve?
Szóval?

A posztra Karácsony egyelőre nem reagált, megtették helyette a kommentelők, akik meglehetősen rosszul fogadták a DK elnökének nyílt csúsztatását (a választókat a Gyurcsányhoz és az ő egykori kormányzásához, és nem az MSZP-hez való viszony osztja meg).

Egy kommentelő pl. azt írta:

Kedves Ferenc! Ez a fajta, publikált, nyilvános egymásnak szegülés nem elfogadható. Egyik ellenzéki párt részéről sem. Negatív spirált fog elindítani, újra. Különösen a bizonytalanok körében. Kérem, ne essenek újra és újra ebbe a hibába. Házon belül rendezzék soraikat, mert így potenciális választóktól fognak elesni.

Egy másik úgy fogalmazott:

Abba kellene hagyni a nyilvános marakodást! Zárt körben marjatok bele egymásba, ha már nem tudtok meglenni gyűlölködés nélkül! Most egységre van szükség, még akkor is ha nehéz elviselni, hogy másnak is lehet igaza.

De mások sem voltak elragadtatva. Néhány komment ezekből:

Kedves Gyurcsány Ferenc,ön eddig volt szimpatikus! A mocskolódás nem nyerő

Kedves Gyurcsány Ferenc. Meglep, hogy lemegy erre a szintre. (Ld. Esterházy Péter) Célszerűbb a színfalak mögött tisztázni a dolgokat.
Sokszínű az ellenzék, és éppen arra kell törekedni minden erővel, hogy kevésbé legyen megosztott.

Feri, az az alapvető probléma, hogy Klára kétségkívül alkalmas lenne miniszterelnöknek (belőle kinézem, hogy profi módon elvezetne egy államapparátust), csak vele a történelmi előzmények miatt igen nehéz győzni. Ez nem az ő hibája. Ezzel te is tökéletesen tisztában vagy. Nekem az a célfüggvényem, hogy bukjon Orbán és a NER. Ebből a szempontból Gergely vagy Péter esélyesebbnek tűnik. Utána úgyis koalíciós kormányzás lesz, amelyben az intézkedések irányát az új többség parlamenti képviselői határozzák meg, ahol komoly befolyásotok lesz. Ezen a ponton most célszerű lenne önmérsékletet tanúsítanotok.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!