Borított a fideszes polgármester – Ezért még csúnyán megütheti a bokáját!

Forrás: Facebook.com / Hidvégi József

Nem sűrűn lehet olyat hallani egy kormánypárti politikustól, hogy bírálja a központi intézkedéseket, azonban a fonyódi fideszes polgármester most pont ezt tette!

Kedden tartottak bizottsági ülést Fonyódon a helyi képviselők, ahol Hidvégi József polgármester bejelentette, hogy több adót is megemelne. Indoklásában arra tért ki, hogy

az önkormányzat dolgát nagyban megnehezítette, hogy a kormány jelentős összegeket vont el a helyi költségvetésből, melyet másképp nem tudnak pótolni.

“Szívesen hozzájárulunk ennyivel a kormány feladataihoz, de nyilván nekünk is működni kell” – jelentette ki Hidvégi, aki szerint még bizonytalan a jövő évi költségvetés, valamint kiemelte, hogy az építményadó emelését már amúgy is elérkezettnek látta.

Nem a fonyódi polgármester az első, aki bírálja a kormány pénzelvonását, azonban az intézkedés ellen főként ellenzékiek emeltek szót, mivel a legtöbb kormánypárt által vezetett város kapott valamilyen kompenzációt!

Az atv.hu közlése szerint a polgármester tervezett adóemelése egy 80 négyzetméteres ingatlan esetében éves szinten 3200 forintot jelent, azonban a helyiek úgy látják, hogy az eddig beszedett adók sem helyben hasznosultak, így a mostani emeléssel sem értenek egyet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!