Továbbra sem enged az unió – Orbánék miatt marad zárva a pénzcsap!

Fotó: Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images

Az Európai Unió segíti a tagállamokat talpra állni a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságból, ehhez pedig elképesztő összegű támogatást biztosítanak.

Csakhogy, nem kapja meg automatikusan minden tagország az újjáépítési keretösszeget, annak vannak bizonyos feltételei, melyeknek például Magyarország nem felel meg.

Ennek legfőbb oka, az Orbán-kormány állami szintű korrupciója és a jogállamiság felszámolását eredményező politikája!

A magyaroknak pedig jelzésértékű lehet, hogy hétfőn már Románia is zöld utat kapott a támogatások lehívása előtt, mikor Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Bukarestbe utazott, hogy formálisan is átnyújtsa a jóváhagyott román újjáépítési tervet.

A román nemzeti terv elfogadásával immár 20 tagállam nemzeti újjáépítési tervét fogadta el az Európai Bizottság; több tagállam számára pedig már az előlegösszegek kifizetésére is sor került, ez Magyarország esetében 326 milliárd forint azonnali többletforrást jelentene.

A hazánknak járó teljes újjáépítési keretösszeg pedig – amelyet egyelőre a Fidesz miatt befagyasztottak – mintegy 2511 milliárd forint.

Ez az az összeg, melyet Orbánék miatt nem kapunk meg, és a kormánypropagandával ellentétben, ez nem Brüsszel bosszúja, hanem kizárólag a Fidesz bűnös politikájának a következménye!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!