Dobrev védi, de továbbra sem tisztázta magát a DK-s jelölt, minek van szüksége offshore cégre?

Forrás: YouTube

“Már bocsánatot kérek… De miért van szüksége Ráczné Földi Juditnak 2010 óta offshore-cégre? Ha Mészáros Lőrinc vagy Garancsi kijelentené, hogy többet nem megy közpénz közelébe, akkor minden rendben lenne?” – kezdi Facebook bejegyzését Tóth Bertalan MSZP társelnök, a DK-s offshore botrány kapcsán.

Mint tudjuk, hogy Ráczné Földi Judit egy Delaware államban bejegyzett offshore cég képviseleti jogát gyakorolja, amelyeket nagyjából adóelkerülésre szoktak létrehozni, vagy azért, hogy egy-egy vállalkozás tényleges tulajdonosát eltitkolják. Az ilyen cégeket akár személyes jelenlét nélkül is lehet alapítani, teljes titokban tartva a tényleges tulajdonost. Ráczné Földi Judit először tagadta, hogy bármilyen kapcsolata lenne ezzel az offshore céggel, azt állítva, hogy „még nem is hallott róla”, majd

MOSTANRA MÁR ESZÉBE JUTOTT, HOGY MÉGIS tudja, miről van szó!

Az őt ért vádakra teleharsogta a médiát, hogy közjegyző által hitelesített okirattal bizonyítja, hogy bizony neki nincs vaj a füle mögött. Az iratok meg is érkeztek, ám azt elfelejtették hozzátenni, hogy a benyújtott dokumentumok szerint a közjegyző

semmi mást nem igazolt, csak azt, hogy ő írta alá a papírt,

de annak tartalmát már nem ellenőrizte, nem is lett volna erre lehetősége. Így továbbra sem tudjuk, hogy ki a tényleges tulajdonos, Ráczné szavaival szemben  a közhiteles nyilvántartások szerinti dokumentumok teljesen mást mutatnak. Dobrev Klára azonban kitart jelöltjük mellett, és mintha nem is létezne a közhiteles nyilvántartás, a jelöltnek hisz, miszerint nincs köze a céghez.

“Ne vicceljünk! Egyéni ambíciók nem veszélyeztethetik a közös ügyet. Ismét csak megismétlem: Mi arra szövetkeztünk, hogy nemcsak kormányt, hanem korszakot is váltunk. Közhiteles adatokkal dokumentált offshore-ozókkal és náci karlendítőkkel ezt nem lehet végigcsinálni. Már bocsánatot kérek!” – zárja írását a társelnök.

Itt láthatóak a dokumentumok:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!