A miniszterelnök megfutamodott – Elutasította az EP delegációval való találkozást!

Belgium Eu Diplomacy Politics Summit
Fotó: Francisco Seco / POOL / AFP

Hamarosan az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságának tényfeltáró küldöttsége látogat el Magyarországra, melynek során a jogállami normák érvényesüléséről fognak tájékozódni.

A delegáció hét fős, melybe az EP valamennyi frakciója delegált egy-egy tagot, és bár a Népszava értesülései szerint a napirendjük még nem végleges, az már biztos, hogy a kormány részéről Varga Judit igazságügyi miniszterrel és Pintér Sándor belügyminiszterrel fognak találkozni.

A tényfeltáró küldöttség a magyarországi tartózkodásuk alatt megbeszélést folytat majd például Karácsony Gergellyel, több fideszes és ellenzéki képviselővel, az ellenzéki pártok vezetőivel, újságírókkal és civil szervezetek vezetőivel is,

azonban Orbán Viktorral nem találkozhatnak!

Brüsszeli források szerint az EP-képviselőkből álló delegáció szeretett volna tárgyalni Orbánnal is, de ezt a megkeresést a miniszterelnök egyértelműen elutasította! Indoklás a miniszterelnökség részéről nem érkezett, így nem tudni, hogy egyéb programja van Orbánnak, vagy csak fél válaszolni a EP-képviselők kérdéseire a jogállami normák magyarországi érvényesülésével kapcsolatban!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!