Hallgatásba borult a kormány – Fontos adatokat titkolnak el!

Fotó: Facebook / Orbán Viktor

Több mint egy hete nem ad választ a Fidesz-kormány az ellenzéki képviselő egy olyan kérdésére, melyet nyugaton automatikusan közzétesznek!

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője arra szeretett volna választ kapni a Müller Cecília vezette Nemzeti Népegészségügyi Központtól illetve az egészségügyért felelős államtitkárságtól, hogy az elmúlt időszakban kórházba került, illetve elhunyt covidos betegek közül hányan és hányszor voltak beoltva, illetve milyen oltóanyaggal.

A szocialista politikus szerint nem kért teljesíthetetlent a kormánytól, hiszen a közérdekű adatsort sok más országban automatikusan közzéteszik, ezzel is erősítve az oltási hajlandóságot.

Az ellenzéket hazug módon „oltásellenességgel” vádoló magyar kormány azonban ehelyett hallgat és tovább titkolózik;

még annyit sem tudtak eddig válaszként küldeni, mint amint Müller Cecília szokott a kényelmetlen kérdésekre: “erre nincs egy jobb szövegünk?!” – írja közösségi oldalára kitett bejegyzésében Ujhelyi.

A kérdés pedig egyszerű és fontos, hiszen ezeknek az adatoknak a megismerése elengedhetetlenül szükséges, mert egyre növekszik azoknak a száma, akik a delta variáns és a negyedik vírushullám következtében megfertőződnek, de emelkedik a kórházi ellátásra szorulók létszáma is.

Ki kell emelni azt is, hogy a magyar kormány oltási stratégiája megbukott, hiába szerezték be elképesztő összegekért az orosz illetve a kíni vakcinát,

az Európai Unió legtöbb országában már jóval magasabb az átoltottság aránya a teljes népességet tekintve.

A vakcinák hatékonyságát tehát minden lehetséges eszközzel propagálni kell, erre jó példa lenne a kórházban ápoltak részletes oltottsági adatainak folyamatos nyilvánossága. Az Orbán-kormány azonban ezeket érthetetlen módon egyelőre nem teszi elérhetővé.

Ujhelyi István szerint a kormány hozzáállása szakmailag és erkölcsileg is érthetetlen, hiszen még ők maguk sem tudnak magyarázatot adni arra, hogy miért nem osztják meg ezeket az információkat folyamatosan a nyilvánossággal.

Az egyik lehetséges ok, a kormány titkolózására talán az, hogy a kínai Sinopharm vakcina kevésbé bizonyult hatékonynak a nyugati vakcinákhoz képest, így elképzelhető akár az is, hogy az azzal oltottak magasabb számban szorulnak kórházi ellátásra, mint a nyugati oltóanyaggal oltottak, ezt pedig a kormány nem szeretné ha nyilvánosságra kerülne.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!