Egy kétségbeesett pedagógus kitálalt! Tarolhat a járvány az iskolákban, de elhallgatják!

Már tarolhat a járvány negyedik hulláma az iskolákban, de a Fidesz-kormány visszatartja az erről szóló információkat – állítja egy nyugdíjazás előtt álló biológia-német szakos tanár. Nagy Erzsébet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmányi tagjaként pontosan látja, mi történik most az iskolákban és óvodákban.

Rémült pedagógusok, beteg gyerekek, magukra hagyott iskolák. Ez van ma a Fidesz által megfélemlített közoktatásban a Magyar Narancsnak nyilatkozó Nagy Erzsébet szerint. A PDSZ országos választmányának tagja állítja: a negyedik járványhullám elején

egyre több iskolai megbetegedésről érkezik hír, a kormány azonban visszatartja az információkat,

és a hatásköröket is elvette az intézményektől. Nagy Erzsébet elmondta: nagyon sok a beteg, nagyon sok a hiányzás az iskolákban és az óvodákban, ezt bizonyítják a PDSZ-hez folyamatosan érkező visszajelzések. A pedagógus kijelentette:

„Sajnos, beüthetett a járvány.”

A PDSZ érdekvédője szerint arra panaszkodnak a kollégái, hogy tesztelés híján nem tudják, mi a helyzet.

Nem tudják eldönteni, hogy a koronavírus ütötte fel a fejét az intézményükben vagy valamilyen más betegség. Csak azzal szembesülnek, hogy sok a beteg.

„Láz, köhögés, hányás, hasmenés – ezek a tipikus tünetek.”

Nagy Erzsébet elmondta: Ausztriában hetente kétszer tesztelik az iskoláskorú gyerekeket, és a PDSZ is azt kéri a kormánytól, hogy ez nálunk is legyen rendszeres, mert csak így lehetne követni a tényleges járványhelyzetet.

Bizakodásra mindenesetre nem ad okot, hogy a 12 év alattiak még egyáltalán nem kaphattak oltást, és az idősebb tanulók jó részénél sem alakult ki megfelelő védettség, hiszen sokan csak az iskolakezdéskor kapták az első dózist.

Egyre több hír érkezik beoltott pedagógusok megbetegedéséről is, mivel egyáltalán nincsenek járványügyi intézkedések az iskolákban.

A tanév például azzal kezdődött, hogy Kásler Miklós levelet írt azb intézményvezetőknek, hogy töröljék a távolságtartásra és a maszkviselésre vonatkozó ajánlásokat a korábban kiadott intézkedési tervből.

A Fidesz-kormány titkolózása ellenére azért néha kiderül az igazság.

Pilisborosjenőn például a szülők teszteltettek, és két osztály kivételével az egész iskola karanténba került. Ezt az esetet a PDSZ hozta nyilvánosságra, miután információt kaptak az érintett iskolában dolgozó pedagógusoktól. Pécsett a hírek szerint egy osztályt helyeztek karanténba, de az igazgató nyilván megunta, hogy nincs tesztelés és a többi osztályban is egyre több lett a beteg, ezért kötelező maszkviselést rendelt el az iskolában. Nagy Erzsébet szerint ​​egyre több iskolában rendelnek el rendkívüli szünetet a covid-helyzet miatt, de ezt már jelezni sem merik az oktatók. Az is sokatmondó, hogy a járvány sújtotta pilisborosjenői iskolából egyetlen tanár sem mert nyilatkozni.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!