Karácsony borított – Szemrebbenés nélkül hazudott a kormány!

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb fejlesztési támogatást osztott szét a kormány. A 14,7 milliárd forintból azonban csak olyan kerületek részesültek, melyek fideszes vagy a kormánypárt által támogatott “független” vezetésűek.

A Miniszterelnökség nyilatkozata szerint nekik azért kell kizárólag a fideszes kerületeket támogatniuk, mert a fővárosi önkormányzat elvette ezektől az önkormányzatoktól a forrásokat és csökkentette a támogatásaikat.

Karácsony Gergely szerint a kormány egy régi kommunista trükköt vetett be:

“vádold azzal az ellenfeledet, amit te magad követsz el”.

A főpolgármester közösségi oldalára kitett bejegyzésében kiemeli, hogy a Főváros soha nem döntött politikai alapon arról, kinek ad támogatást.

“Ez sosem volt a mi stílusunk, és csodálkozom, hogy nem nyílik meg a föld alattuk, amikor ilyeneket állítanak.”

Karácsony hozzátette, hogy a városvezetésnek mindig is az számított, hogy a budapestiek érdekeit szolgálják, így azok a kerületek kaptak pénzt, ahol szükségét látták a felújításoknak. A Tér-Köz pályázatokból, amelyből az útfelújításokat finanszírozták, és az Egészséges Budapest programból is egységesen részesül minden kerület.

“Az 5. kerület, amely aztán igazán nem vádolható meg ellenzékiséggel, most kap 4 milliárd forintot, miközben felújítjuk a pesti alsó rakpartot és az Apáczai Csere János utcát. Így büntet a Főváros” – emeli ki a főpolgármester.

Karácsony kifejtette azt is, hogy miközben ők egységesen minden kerületet támogattak, addig a kormány két éve folyamatosan azon dolgozik, hogy tönkre tegye Budapestet vagy azokat az önkormányzatokat, ahol nem kormánypárti a polgármester.

“A költségvetésünk negyedét elvették tőlünk, még saját adót is kapott a főváros, amióta én vagyok a főpolgármester, mert a megemelt szolidaritási adóra évente 35 milliárd forintja megy el a városnak” – írta a főpolgármester, aki szerint a kormánynak inkább meg kéne húznia magát, ha már ennyire pofátlanul kivételeznek a saját embereikkel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!