De kínos! Olyat kértek Orbántól, amitől tutira megrémült!

Rendkívül kínos helyzetbe került a Fidesz-kormány! A volt amerikai alelnök a budapesti Demográfiai Csúcson ugyanis olyasmit kért, amitől valószínűleg még Orbán Viktor megrémült.

Valószínűleg már nem tartják annyira jó ötletnek a Fideszben, hogy a csütörtökön kezdődött Demográfiai Csúcsra a régió miniszterelnökei mellett meghívták Mike Pence egykori alelnököt is. A 444.hu ugyanis észrevette, hogy a republikánusok ultrakonzervatív szárnyához tartozó Pence – bár sok mindenben hasonlóan gondolkodik, mint az Orbán-kormány , ám beszédének egy pontján hirtelen szembefordult a Fidesszel. Ugyanis

a volt amerikai alelnök azt kérte Orbánéktól, hogy közösen kérjék számon Kínát!

Pedig sokáig úgy tűnt, hogy Mike Pence ugyanazt a nótát fújja, mint a Fidesz-kormány. Egy ideig lelkesen ostorozta a legális abortusz lehetőségét, ám beszédének egy pontján váratlanul váltott és elkezdte Kínát is kritizálni. Donald Trump egykori alelnöke egészen konkrétan azt kérte a teremben összegyűlt vezetőktől, hogy készüljenek fel arra, hogy velük közösen, a világ nemzetei együtt kérjék számon Kínát, amiért eltitkolják az igazságot a koronavírus eredetével kapcsolatban, illetve amiért a népességszabályozás nevében évtizedeken át követtek el emberi jogi visszaéléseket.

Mindez persze rendkívül kínos volt a Kínával barátkozó fideszes politikusok számára.

A teremben mindenki tudta, hogy Orbán Viktor a legkisebb kritikát sem engedi Kínával kapcsolatban – no de hogyan hozzák ezt az illusztris vendég tudomására?

A videófelvételen jól hallatszik, hogy

hosszú másodpercekig csak döbbent csend honolt a teremben,

és csak ezt követően kezdődött meg a gyér és bátortalan tapsolás. A felvételt a 444.hu oldalán IDE KATTINTVA lehet megnézni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!