Orbán kiposztolta, mekkorát nőttek a bérek 2010 óta: nem épp erre a reakcióra számíthatott

2022. január elsejétől Magyarországon a minimálbér magasabb lesz, mint a Gyurcsány-kormány idején az átlagbér volt. Kétszázezer forintra emeljük a minimálbért

– üzente a miniszterelnök a Facebook-oldalán, hozzátéve: Gyurcsányék alatt annyival rosszabb volt a helyzet, hogy

  • elvettek egyhavi nyugdíjat,
  • elvettek egyhavi fizetést,
  • és magas adóval sújtották az embereket.

Ha egyetértésre számított a kommentelők részéről, csalódnia kellett, a poszt alatt alig lehet találni pozitív kommenteket. Annál több csalódottat, akik bár elismerik, hogy emelkedtek a bérek, csakhogy az árak is jóval magasabbak lettek, kevesebbet ér a pénz, amit a béremelkedés távolról sem kompenzál.

Néhány a dühös kommentárokból:

Ahhoz , hogy tisztességesen éljen az ember , ezekhez az árakhoz nettó 350000 fizetés kéne!!!!! Talán ez méltó lenne napi 8 óra munkáért!!!! Jaaa és már ne emelkedjenek az árak!!

Gyurcsány idejében minden sarkon talàltam munkàt, be mertem vállalni a gyerekemet, tudtam fizetni albérletet Budapesten. Na ha most lennèk 20 èves, àtlapoznàm a gondolataimat

És az árak hol vannak???? Szépen hangzik, de ami mögötte van az maga a katasztrófa! El kell menni a boltba vásárolni és rögtön kiderül az igazság.

Mennyi volt 2010-ben az euró árfolyama, a benzin, egy kiló kenyér, azóta hány % a tizenegy év inflációja, mennyi is az EU-ban az átlag fizetés? Magyarország a minimálbér lista végén van. Szóval hagyjuk már a hazudozást és a számok mögé is kellene nézni!

Bruttó. 566 Euro… Komoly eredmény. Szlovénia tavaly 940-nél járt. 1 l üzemanyag 500 Ft. Soroljuk még?! Köszönjük, szép gesztus, de ez bárhogy nézzük nem hirdetni való eredmény szerintem, ha ezzel kampányol a párt, akkor szerintem gond lehet. De szurkolunk!

A magas adó most is jelen van. A minimálbérnek meg rég annyinak kellene lennie, tekintve az árakat. Ja,és mellete jó lenne, ha nem menne mindennek fel az ára párhuzamosan a min.bér növekedésével, mert akkor nem marad több az emberek zsebében.

27%-os adót is bevezette valaki. Ki is volt Vitya? 11 év alatt nem adtátok vissza a 13. havi nyugdíjat, mert NEM VOLT RÁ SZÜKSÉG eddig, mert nem volt ennyire kiélezett a választási versengés, ugye? Nézd meg Vitya, hogy mennyi év telt el. Vagy 15-16. Persze, hogy magasabb a minimálbér, mint az átlagbér, hiszen minden folyamatosan drágul és a Forint is gyenge. Nyilván követi ezeket a folyamatokat bér is…

A poszt:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!