Hatalmas pofonba szaladt bele Szijjártó – Beégett az egyik legismertebb hírműsorban!

Szijjártó Péter külügyminiszter a CNN műsorába csatlakozott be, azonban már rögtön a beszélgetés elején kínos helyzetbe került.

Richard Quest műsorvezető a homofób törvény felolvasásával kezdte a beszélgetést, majd összefoglalta a nézőknek, hogy a pedofil bűnelkövetőkről szóló törvénybe a magyar kormány a homoszexualitás ábrázolását is tiltja.

A műsorvezető ezt követően Szijjártónak szegezte első kérdést:

“Miniszter úr, ön ugyanolyan jól tudja, mint én, hogy én meleg vagyok, így rám is vonatkozik ez a törvény.

Ön engem pedofilnak tart?”

A felvezetés és a kérdés szemmel láthatóan nem tetszett a külügyminiszternek, bosszús fejjel hallgatta Questet, majd rögtön magyarázkodni kezdett.

Szijjártó a válaszában azzal érvelt, hogy a pedofil bűnelkövetők szigorúbb büntetéséről szóló rész, illetve a szülők kizárólagos jogáról a gyerekek szexuális nevelésére, a törvényben két külön paragrafusként van jelen.

A 444.hu közlése szerint a műsorvezetőt azonban nem elégítette ki a válasz, mivel sajnálatosnak nevezte, hogy egy törvénybe szorították be a pedofilokról szóló részt, illetve a homofób passzust.

A beszélgetés további részében szóba került az is, hogy jövőre a kormánynak egyetlen igazi ellenféllel kell majd megmérettetnie magát, az egységes ellenzékkel, Quest pedig arra volt kíváncsi, hogy tartanak-e ettől.

Szijjártó szerint a magyaroknak most az elmúlt éveket kell mérlegelniük, hogy mennyire elégedettek a kormány teljesítményével, de ekkor Quest váratlanul újból sarokba szorította a külügyminisztert.

A műsorvezető felvetette, hogy ugyan ezt kellene a magyar kormánynak is tennie az EU-val kapcsolatban,

mérlegelni az előnyöket melyeket az európai közösség biztosít és elfogadni az onnan érkező kritikákat.

Erre Szijjártó határozottan kijelentette, hogy “nem lesz kompromisszum”!

Quest a beszélgetés végén még egyet odaszúrt Szijjártónak, mert azzal búcsúzott tőle, hogy megígérte a külügyminiszternek, hogy a férjével együtt meglátogatja őt Budapesten.

A teljes beszélgetés feliratozva ide kattintva megtekinthető!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!