Döbbenet, mivel magyarázza a Fidesz 30 ezer magyar halálát!

Bányai Gábor magyarázata döbbenetes - Fotó: Népszava

Mint ördög a tömjént, úgy kerülik Orbánék azt a témát, hogy több mint 30 ezer magyar halt meg a „sikeres” magyar járványkezelés alatt. Az egyik fideszes képviselő most döbbenetes indokkal próbálta ezt megmagyarázni!

Magyarországon több mint 30 ezer halálos áldozata van már a koronavírus járványnak – kétszer annyi, mint a hasonló méretű Ausztriában. Mivel ez a tény sehogy sem illeszthető bele a Fidesz sikerpropagandájába, Orbánék látványosan kerülik is ezt a témát. Most viszont az egyik képviselőjük mégis beszélt erről a Parlamentben, és a Népszava beszámolója szerint elképesztő magyarázatot adott. A fertőzésen átesett Bányai Gábor felszólalásában kijelentette:

azért halt meg ilyen sok magyar, mert kevés zöldséget eszünk!

A kormánypárti képviselő szó szerint ezt mondta: „A magyarok egészségügyi állapota sokkal rosszabb, nem lehet összevetni ezt Ausztriával vagy Németországgal. Töredékét fogyasztjuk zöldségből, mint egy német vagy osztrák, ezért is van sokkal több elhunyt”.

A kegyeletsértés határát súroló kijelentés azért is döbbenetes, mert Bányai Gábor az a fideszes képviselő, aki 85 napig volt kómában koronavírus fertőzés miatt.

Mint mondta, abban a kórteremben, ahol feküdt, negyvenből ketten élték túl a betegséget. Ez azért némileg árnyalja Orbánék „sikeres” járványkezelését… Az pedig már csak a hab a tortán, hogy

a fideszes képviselő akaratlanul is lebuktatta saját pártja hazugságát!

Bányai ugyanis elmondta: az őt életben tartó tartó lélegeztetőgéphez hat szakember kellett, többek között érsebész, szívsebész, belgyógyász és kardiológus. Vagyis

a képviselő kimondta, amit a Fidesz folyamatosan titkolni próbál: hiába van tízezernél is több berendezés, ha nincs elég szakember, aki működtetni tudná ezeket!

A kormánypárti képviselő ezután – valószínűleg ugyancsak tudtán kívül – még tovább rombolta a fideszes propagandát, amikor arról beszélt, hogy még mindig érzi a betegség utóhatásait. „Sánta vagyok, hullik a hajam, tizenkétféle poszt-covid-tünetem van, és rengeteg embert ismerek, aki nem tud újra elhelyezkedni a szakmájában. Például katona, aki a betegségben elveszítette az izmait és nem bír futni azóta”. Arról viszont Bányai Gábor

egy szót sem ejtett, hogy a Fidesz semmilyen módon nem törődik ezekkel az emberekkel, nem segítik őket.

Orbánék úgy tesznek, mintha a betegségen átesett emberek nem is léteznének, semmilyen program nincs, ami támogatná a felépülésüket, illetve beilleszkedésüket a normális életbe. A fideszes képviselő is csak az önsajnálatig jutott, a maga baján túl láthatóan senki más nem érdekelte.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!