Pánik a kormányban – Már a szabályellenesség sem riasztja meg Orbán emberét?!

Teljes fejetlenség és kapkodás jellemzi a kormányzatot Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezését követően, hogy miként tudnák azokat megakadályozni.

Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pedig a sajtóhírek szerint már attól sem riadt vissza, hogy szabályellenesen, mindenféle egyeztetés nélkül támadja meg az egyik legesélyesebbnek tartott ellenzéki miniszterelnök-jelölt népszavazási kérdését az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbításáról.

Az MKIK elnöke szerint az álláskeresési járadék meghosszabbítása nem, viszont az iparűzési adó felére csökkentése továbbra is indokolt.

Tehát Parragh szerint úgy lehet segíteni a válságból való kilábalást, ha 3 hónap után támogatás nélkül hagyják a munkanélkülieket és anyagilag ellehetetlenítik az önkormányzatokat.

“Ezt mondja az az ember, aki saját maga bevallása szerint irritálóan sokat keres, amit még azzal is alátámasztott, hogy a felesége 3 milliós fizetését aprópénznek nevezte. Ezt mondja az a vállalkozó, aki a saját maga érdekében lobbizott nagy erőkkel az iparűzési adó csökkentéséért, ugyanis az ő érdekeltsége is azon cégek között van, amelyek pénzt takaríthattak meg így” – áll az MSZP hírrel kapcsolatos közleményében.

Karácsony Gergely pedig azzal kommentálta a hírt, hogy Parragh Lászlónak lassan el kéne döntenie, hogy ő micsoda:

Egy (álruhába bújt) fideszes politikus vagy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szerint a tavalyi adatokhoz képest is növekszik azon álláskeresők száma, akik legalább egy éve nem találnak munkát. A Fidesz miatt azonban Magyarországon csak 3 hónapig jár az álláskeresési támogatás, ami a legrövidebb ideig nyújtott támogatás az Európai Unióban, de világviszonylatban is a sereghajtók között van.

Az ellenzéki párt szerint Parragh László megbukott emberségből és méltatlanná vált a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezetésére. Az MKIK vezetésének és tagjainak el kellene határolódniuk mind a jelenlegi elnöktől, mind a nevükben meglépett politikai akciótól!

A kormányváltást követően, amennyiben az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely alakíthat kormányt, akkor az álláskeresési járadék időtartamát meghosszabbítják 9 hónapra, az összegét pedig megemelik úgy, hogy az nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!