Orbánék röhögnek a markukba – Így nyerészkednek a magyar embereken!

Orbán és Semjén a Parlamentben (kép: MTI)

Döbbenetes összehasonlítás jelent meg a közösségi oldalon, melyből kiderül, hogy a magyar kormány sokkal jobban lehúzza az embereket a vásárlások során, mint például a francia kormány.

A közzétett adatokból kiolvasható, hogy a rekordmagas élelmiszeráfa miatt a Fidesz-kormány 2,7-szer többet nyerészkedik a saját polgárain, mint a francia kormány a franciákon!

Orbánék tehát ugyanezért a bevásárlásért 2,7-szer több adót szednek be, mint a franciák!

Ezt küszöbölné ki a jelenlegi kormány megbuktatása után az MSZP azzal, hogy csökkentené az élelmiszerek áfáját.

A G7 felmérése során ugyanazt a 33 terméket vásárolták meg egy magyar és egy francia Lidlben, az eredmény pedig azt mutatta, hogy ugyanaz a bevásárlás a magyar átlagkereset 2,4 százalékát viszi el, míg a franciának csak a 2,1 százalékát kell ezért kifizetni!

“Ide vezetett az a gyalázat, hogy a Fidesz-kormány szinte minden áru után Európa legmagasabb, 27 százalékos áfáját szedi be”

– emeli ki közösségi oldalára kitett bejegyzésében az MSZP, majd hozzátették, hogy szerintük nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni!

Az ellenzéki párt ezért követeli a magyar kormánytól, hogy az élelmiszerek áfája csökkenjen 18 százalékra, az alapvető élelmiszerek áfája pedig mindössze 5 százalék legyen!

“A Fidesz-kormánynak megvan a lehetősége arra, hogy egy adócsökkentéssel akár azonnal olcsóbbá tegye az élelmiszereket! A mostani brutális drágaság idején a Fidesz nem nyerészkedhet az egyre nehezebben élő magyar embereken” – teszik hozzá a bejegyzésükben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!