Komoly pénzügyi büntetést kaphat Magyarország Orbánék miatt!

Az Európai Bizottság már vizsgálja annak a lehetőségét, hogy pénzügyi büntetéssel sújtsa Magyarországot az Orbán-kormány által meghozott homofób törvény miatt!

A Népszava közlése szerint, a vita jelenleg arról zajlik, hogy a pedofil törvénybe bújtatott erősen homofób passzus, sérti-e az Európai Unió jogállami normáit.

A törvény meghozatala ellen két alkalommal is többezres tüntetés volt Budapesten, azonban a tavaszi ülésszak végén, az országgyűlés kormánypárti kétharmados többsége elfogadta a botrányos jogszabályt!

A magyar kormányt a törvény visszavonására szólította fel az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen, míg Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy fogalmazott, hogy az EU nem diszkriminál, hanem integrál.

“Az LMBTIQ+ jogok nem marginális téma. Konkrét példája annak, hogy a társadalom hogyan reagál a diverzitásra”

– jelentette ki Charles Michel az atv.hu beszámolója szerint.

Az Európai Tanács elnökének kijelentését pedig megerősítik a lap információi, miszerint épp a törvénymódosítás miatt eshet el Magyarország a felzárkóztatási támogatások egy jelentős részétől, melynek lehetőségét már az Európai Bizottság vizsgálja.

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője szerint sajnálatos, hogy a magyar kormány politikája miatt a magyar embereket büntetik, ráadásul a homofób törvény már csak egy újabb csepp volt a teli pohárban.

“Leginkább azért vonják meg a magyar kormánytól és így sajnos tőlünk, magyaroktól az uniós támogatásokat, mert az állami szintre emelkedett korrupció kezelhetetlen és a legmagasabb Európában. A jogállamiság leépítése összeegyeztethetetlen az Európai Unió alapjogi Chartájával és működési rendjével”

– jelentette ki a szocialista politikus.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!