Orbán fortyoghat a dühtől – Karácsony keményen kiosztotta őt!

Orbán Viktor nem tudja, mi a különbség egy épület és egy intézmény között – ezzel kezdi közösségi oldalára kitett bejegyzését Karácsony Gergely, melyben a miniszterelnök eget rengető hibájára hívja fel a figyelmet!

A legesélyesebbnek tartott ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint, már az is megér egy külön történetet, hogy Magyarország miniszterelnöke “szamizdat” címen jelenteti meg gondolatait, ami eredetileg illegális politikai írást jelent.

“Tehát az az ember, akiről nem olyan rég jelent meg az összes megyei lapban egyszerre ugyanazzal a képpel, ugyanazzal a szöveggel éltető írás, akinek gondolatait döbbenetes méretű propagandahálózat terjeszti nap mint nap, ő illegális, titokban terjesztett kiadványként aposztrofálja a saját írásait” – emeli ki Karácsony, majd Orbánra utalva hozzáteszi:

Ez az “antikommunista” “hős”, aki például az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát további bátor fideszes képviselőkkel akadályozza már nagyon hosszú évek óta, arról írt, hogy a CEU-t mégsem üldözték el Magyarországról, hisz a CEU épületében tartottak meg egy nagyszabású nemzetközi konferenciát, a Fenntartható Demokráciák építéséről, amelyen épp a főpolgármester mondta a nyitóbeszédet.

“Mit lehet ilyenkor mondani? Kezdjük el magyarázni Magyarország miniszterelnökének, hogy attól, hogy egy épület még nem tűnt el a föld színéről, attól abban az épületben már nincsen oktatás, hála a fideszes fiúk által hozott jogszabályoknak? Sőt, mondok még durvábbat! Nem csupán konferenciákat szoktak tartani a CEU budapesti épületében, hanem kutatói munka is zajlik ott, mert az engedélyezett a számukra. Az oktatás van korlátozva, ezért kell ma Bécsbe menni egy CEU-s diplomáért.”

Karácsony szerint ettől pedig még jobban érthető, hogy miért lett az egyetemek alapítványi ellopása egy nagy fideszes ingatlanmutyi, és miért akar a magyar adófizetők pénzén kínai elitegyetemnek teret adni a Diákváros helyett, azonban az MSZP – Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje kiemelte, hogy az egyetemeket visszaveszik, lesz Diákváros, a CEU üldöztetését pedig azonnal befejezik, hogy még több tudás, meg több tudós, meg több, a mostanihoz hasonló konferencia legyen Magyarországon.

“Mert nem a tudás a veszélyes, hanem a tudatlanság és az ostoba, hazug propaganda”

– zárja bejegyzését Karácsony Gergely.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!