Olyat tett a Jobbikos jelölt, ami nagyon nem fér bele az ellenzéki etikába

Békés megye 4. választókerületben (Orosháza és környéke) Szabó Ervin a Jobbik jelöltje a DK, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásávalindul, ám az előválasztás első napján sikerült bebizonyítania, hogy nem méltó a jelöltségre, ezért Tóth Bertalan, az MSZP elnöke azt kéri az Országos Előválasztási Bizottságtól, hogy vonja meg indulás lehetőségét Szabótól.

Az ellenzéki pártok még az előválasztás megkezdése előtt felállítottak egy etikai kódexet, ami garantálja a választás tisztaságának megóvását, az előválasztás értékrendszerének tiszteletben tartását, valamint a szavazóhelyiségben és annak közvetlen környezetében a kampánytevékenységet is tiltja. Ennek ellenére, éppen hogy elkezdődött a szavazási procedúra, Szabó Ervin képviselőjelölt személyesen kereste fel az Orosházán felállított állandó szavazópontot, a sátorba – a szavazásra várakozó sort megkerülve – belépett, és

ott a bizottság tagjainak instruálásába kezdett, utasításokat kezdett adni, egyben felügyelte azt, hogy az érkezők miképpen szavaznak.

Szabó Ervin a sátorból a bizottság egyik tagjának, Varga Zoltánnak a felszólítására sem volt hajlandó távozni, magatartását szándékosan tovább folytatta. Az etikai kódex súlyos megsértését az alábbi fényképek is bizonyítják:

oroshaza szabo2 oroshaza szabo

A képeken Szabó a szavazó pult mögött látható, ahol semmi keresnivalója nem lett volna!!! Jól látható, hogy magatartásával

szándékosan sértette meg az előválasztást szervező pártok által megállapított és kötelezőnek tekintett alapvető értékeket,

illetve szabályzatot. Ráadásul Szabónak teljesen tisztában kellett, hogy legyen magatartásának következményeivel, hiszen jogvégzett ember, ügyvédi praxist vezet.

“A kifejtettek alapján arra kérem a tisztelt OEVB-t, hogy Szabó Ervint a szándékos szabálysértésére tekintettel marasztalja el, továbbá képviselőjelölti minőségének megvonása tárgyában határozni szíveskedjen! Meggyőződésem, hogy általunk, mint ellenzéki pártok vezetői által aláírt, a közös értékeinket tartalmazó nyilatkozatok ilyen mértékű megsértése nem maradhat következmények nélkül, hiszen azzal a teljes előválasztás erkölcsi alapját taszítanánk romokba.” – írja az MSZP elnöke az OEVB-nek küldött beadványában.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!