Több fronton megtámadták az előválasztást, hétfőig felfüggesztik a szavazást

Fotó: Ladjánszki Máté/Népszava

Rendkívüli közleményt adott ki az Országos Előválasztási Bizottság, miután több lépcsős támadás érte az előválasztás háttérendszerét. A támadás miatt bejelentették, hogy

hétfő reggel 7 óráig felfüggesztik a szavazást.

A közleményben azt írták:

Mostanra teljesen világossá vált, hogy ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét.

Az OEB azután végzett mintegy 3 órás technikai elemzést szombaton, hogy délelőtt kiderült, az előválasztási rendszer online felületei túlterheltség miatt leálltak. Kiemelezték, mi okozhatta a túlterheltséget, végül arra jutottak, hogy

Nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett. Az előválasztás azonnali folytatása a jelenlegi formában nem pontosan felmérhető technikai kockázatokat hordoz.

Az OEB szerint szerencsére ezek a kockázatok nagyjából egy nap ráfordítással kezelhetők. Ezért a változás ügye iránti elkötelezettséggel egyetlen felelős döntést hozhattunk: a szavaztatási folyamatot leállítottuk, az előválasztás az eredeti terveknek megfelelő formában 2021. szeptember 20-án, hétfőn 7:00 órakor folytatódik. Az eddig lezajlott előválasztási folyamattal kapcsolatos további döntéseket az Országos Előválasztási Bizottság a következő 24 órában tárgyalja.

De ami a legfontosabb: ismeretlen eredetű akadályok nehézségeket ugyan okozhatnak, de nem állíthatnak meg minket. Az előválasztás hétfőn folytatódik, válasszuk meg közösen Magyarország következő miniszterelnökét és képviselőjelöltjeit!

– szögezték le a közleményben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!