Megdöbbentő lépést tettek a kormánypárt EP-képviselői – Erre már nincsenek szavak!

Forrás: MTI / Európai Parlament / Jan Van de Vel

Újabb fontos ügy került az Európai Parlament elé, azonban a Fidesz képviselői ismét a közös állásfoglalás ellen szavaztak!

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője közösségi oldalán számolt be arról, hogy a kormánypárti képviselők az orbáni uszító propaganda elvtelen kiszolgálása érdekében ismét leszavazták a nők elleni erőszakkal szembeni fellépés hatékony megerősítését.

Az egészben pedig az a legvisszataszítóbb és álszentebb, hogy közben a kormánypártok vezetői és képviselői arról papolnak, hogy a magyar kormány a legszélesebb módon biztosítja az emberi jogokat, illetve, hogy mindenkit megvédenek az erőszakos cselekményektől, de eközben folyamatosan ez ellen tesznek.

“És mindezt kizárólag azért, hogy megfeleljenek a Karmelita kolostor fura urának”

– teszi hozzá Ujhelyi.

A szocialista képviselő kifejtette, hogy az Európai Parlament ezen a héten tartott strasbourgi plenáris ülésén többek között arról az állásfoglalásról is szavaztak, amely sürgeti az online és a valós világban történő, alapvetően a nők ellen irányuló erőszak bűncselekményi tényállások közé sorolását.

Tehát a cél, hogy az ilyen jellegű, “nemen alapuló erőszak” minősüljön Európa-szerte bűncselekménynek,

de ezt a Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői képesek voltak leszavazni!

“Persze ez az álszent magatartás tulajdonképpen beleillik az eddigi irányvonalba: pontosan tudjuk, hogy a NER tudomást sem vesz a nők elleni erőszakról, támogatja a “vak komondorokkal” takaródzó erőszaktevőket, tudatosan gátolja az ez ellen fellépő isztambuli egyezmény elfogadását. Most pedig nyilvánvalóan csak azért, mert a mostani állásfoglalásban is szerepelt az utóbbi egyezményre való hivatkozás, valamint az áldozati kör felsorolásában az LMBTQ-emberek is szerepeltek, azonnal kigyulladt a fideszeseknél a piros lámpa” – írja közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Ujhelyi, aki szerint

“szörnyű, hogy a NER és az orbáni elmebaj hova sodorta a társadalmukat

és miként szorított be egy sötét, szégyenszagú zsákutcába jobb sorsra érdemes, egyébként egyes esetekben kiváló keresztény-konzervatív magyar politikusokat”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!