Foghatják a fejüket Orbánék – Az EU tájékoztatása hideg zuhanyként érte őket!

Megdőlt a hazugságokra épülő kormánypropaganda, ez pedig végzetes lehet Orbánéknak a jövő évi választás szempontjából!

Hiába állítja be úgy a magyar kormány, hogy Európa egyik legjobban teljesítő gazdaságát építették ki, illetve, hogy az ország lakossága egyre jobban él az intézkedéseiknek köszönhetően, ezt az Európai Bizottság legfrissebb tájékoztatása nem támasztja alá.

Az MTI tájékoztatása szerint, az Európai Bizottság jóváhagyta Magyarország 2022 és 2027 közötti időszakra vonatkozó regionális támogatási térképét, amely meghatározza a regionális állami beruházási támogatásra jogosult, leghátrányosabb helyzetben lévő magyar régiókat.

Eszerint az ország teljes lakosságának mintegy 82,09 százaléka él az Európai Unió leghátrányosabb helyzetű régióinak valamelyikében.

Ezek azok a helyek, ahol az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) nem éri el az uniós átlag 75 százalékát – írja Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője, aki szerint lehet, hogy a műanyag-arisztokrata NER-elitnek jól megy, de az ország közben leszakad.

A 2021 áprilisában elfogadott, majd 2022 januárjában életbe lépő regionális állami támogatásokról szóló felülvizsgált iránymutatás teszi majd lehetővé a tagállamoknak, hogy felzárkóztassák azokat a régiókat, melyek leszakadtak az európai átlagtól.

Magyarországon ezeknek az aránya kiemelkedően magas, ez pedig vélhetően az elmúlt évtized rossz kormányzásának, az uniós források rossz elosztásának köszönhető!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!